New Profesional Consult 930 x 122

arpechim

protest_arpechim2

MINTE STATUL? VREA SAU NU SĂ CUMPERE ARPECHIMUL DE LA OMV PETROM?

Doar 200 de angajați mai sunt pe platforma rafinăriei Arpechim Pitești, iar soarta lor este incertă. Oamenii se tem că unitatea, care nu mai funcţionează de ani buni, va fi până la urmă dusă la fier vechi. Totuși, ei încă îşi leagă speranţele de statul român, care se tot laudă că vrea să preia rafinăria şi să o integreze într-un consorţiu alături de Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Divizia Petrochimică Bradu, consorţiu pe care să îl privatizeze la pachet. Se tot vehiculează ideea că statul negociază cu OMV Petrom, compania care deţine rafinăria Arpechim, dar lucrurile se pare că nu stau chiar aşa.

Citiți și: Surpriză la stațiile de carburanți!

Ionel Popescu, preşedintele sindicatului „Rafinorul” de la Arpechim Piteşti, a participat astăzi la şedinţa Comisiei de Dialog Social organizată la Prefectură şi a făcut un apel către autorităţi. „Vrem un răspuns de la Guvern privind negocierile pentru preluarea Arpechim. Am discutat cu cei din conducerea OMV Petrom şi ne-au spus că statul a avut intenţia să demareze negocierile, dar că s-a rămas la stadiul de intenţie. Care este adevărul? Nu mai vorbesc de faptul că Ministerul Economiei nici nu ne-a răspuns până acum la întrebările pe care i le-am adresat!”, a atenționat Ionel Popescu. De asemenea, Popescu a solicitat ca rafinăria piteşteană să rămână în conservare, deoarece s-au făcut modernizări şi instalaţiile ar putea fi redeschise.

Platforma petrochimică din Piteşti a fost un gigant al economiei naționale. Peste 10.000 de oameni lucrau în trecut pe platformă.

Citiți și: Pitești. Salariații OMV Petrom ies în stradă

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3