preturi

Se schimbă legislația privind comercializarea produselor

Se schimbă legislația privind comercializarea produselor.

Citiți și: Benzina s-a scumpit. Vezi preţurile în Piteşti

Magazinele vor putea organiza perioade de soldare și promoții indiferent de perioada anului, fără a mai notifica primăriile. Mai mult, comercianții vor putea vinde inclusiv în pierdere, iar magazinele de fabrică vor putea comercializa cu preț redus orice produs doresc, nu doar retururile sau marfa cu defect.

Guvernul vrea să modifice, prin ordonanță de urgență, modalitatea prin care retailerii por organiza campanii promoționale și pot reduce prețurile în cadrul perioadelor de soldare. Astfel, potrivit unui proiect de act normativ, comercianții vor putea vinde la preț redus cu scopul de a-și reduce din stocuri orice tip de marfă, nu doar cea sezonieră, așa cum prevede Ordinanța de Guvern privind comercializarea produselor (OG 99/2000) aflată acum în vigoare.

Citiți și: Unde s-au înregistrat cele mai mari scumpiri de la începutul anului

„Vânzarea de soldare este orice vânzare însoțită sau precedată de publicitate și anunțată sub denumirea „soldare/soldări/solduri” și care, printr-o reducere de prețuri, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri al unui comerciant”, este noua definiție a vânzării de soldare din care s-a eliminat termenul „sezonieră” ce descria tipul de marfă ce putea fi vândută la reducere.

Totodată, dispare obligația ca vânzarea de soldare să aibă loc în structurile de vânzare în care produsele respective erau vândute în mod obișnuit.

În proiectul de Ordinanță apar modificări și în ceea ce privește modul de organizare a promoțiilor ce vor putea fi organizate, fără notificarea Primăriei, pe toată perioada anului.

 

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441