930X122 MAIA

firme

Simplificări majore pentru înființarea firmelor

Simplificări majore pentru înființarea firmelor

Citiți și: Facilitate nouă pentru firme! Avantaje pentru angajați!

Regulile actuale în funcție de care firmele și persoanele fizice interacționează cu Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) urmează să fie simplificate și introduse într-o lege complet nouă, așa cum reiese dintr-un proiect care a fost adoptat la Camera Deputaților, conform Avocatnet.ro.

Următorul pas este promulgarea proiectului de către șeful statului.

Citiți și: Firmele cu datorii derizorii vor fi cercetate penal!

Iată, în continuare, principalele noutăți adoptate.

1. Actul constitutiv se va putea întocmi online prin completarea unui formular-tip, cu opțiuni predefinite, care va fi disponibil pe site-ul ONRC.

2. Cererile de înregistrare și înscrisurile depuse în susținerea acestora, ce sunt întocmite de avocați sau de notari publici, se vor putea semna de către aceștia cu semnătură electronică calificată și se vor putea transmite online.

3. Certificatele de înmatriculare și certificatele constatatoare vor putea fi emise și în format electronic, semnate cu semnătură electronică calificată/sigiliul electronic calificat.

Obligații care o să dispară:

Aici se face referire la mai multe chestiuni, printre care eliminarea cerinței de efectuare a vărsământului aportului la capitalul social al SRL-urilor la momentul constituirii (se va face etapizat), a acordului Secretariatului General al Guvernului și al autorităților locale pentru folosirea anumitor cuvinte în denumire (verificarea va fi făcută intern la ONRC), a depunerii unor declarații pe propria răspundere și a cerinței depunerii specimenului de semnătură pentru reprezentanții legali.

Donaris 555×222

Comentarii

570 pe 90 Costache