Donaris 930 x 122

ajutor

STATUL DĂ BANI

Statul dă bani. Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar în valoare totală de 11.000.000 de euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern.

Citiți și: Se dau bani de la stat pentru aceste persoane!

Este vorba de acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5.448.000 de euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.

De ajutorul financiar vor beneficia producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și de maximum 9 capete inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii cererii și care, totodată, au livrat/vândut direct minimum 4 tone de lapte în perioada 1 aprilie 2015 – 31 martie 2016.

Citiți și: Se dau bani de la stat! Câte 100 de euro de hectar!

Suma cuvenită fiecărui producător de lapte va fi calculată de APIA prin împărțirea sumei totale la efectivul eligibil de vaci de lapte. Pentru obținerea banilor, producătorii de lapte vor depune solicitările la centrul județean al APIA, respectiv al municipiului București, până pe data de 2 mai 2017 inclusiv. Plățile vor fi făcute până pe 30 iunie 2017.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90