930 x122 grota rece

fructe

STATUL DĂ BANI. AZI S-A DECIS

Statul dă bani. Azi s-a decis. Producătorii agricoli de legume și fructe din România vor primi un sprijin financiar cu caracter temporar, ceea ce le va permite beneficiarilor să-și recupereze o parte din pierderile suferite ca urmare a crizei cauzate de embargoul impus de Rusia.

Citiți și: Atenție! Pericol maxim pentru cei care consumă aceste legume!

Guvernul a aprobat astăzi, printr-o Hotărâre, o măsură excepțională de sprijin cu caracter temporar destinată acoperirii unei părți a pierderilor suferite de producătorii agricoli din sectorul legume și fructe care au efectuat măsura de retragere de pe piață în vederea distribuirii gratuite pentru produsele menționate anterior.

Valoarea maximă a sprijinului financiar care li se va acorda organizațiilor de producători din sectorul fructelor și legumelor, precum și producătorilor care nu sunt membri ai acestor organizații este de 5,5 milioane de lei și se asigură ca sprijin aferent Fondului European de Garantare Agricolă, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru anul 2017. Sprijinul financiar acordat acoperă activitățile desfășurate în perioada de la 1 iulie 2016 și până la atingerea cantității de maximum 3.000 de tone.

Citiți și: Premierul Ciolacu, schimbare în Guvern. Deja se știe cine este

Plățile vor fi făcute de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură până pe 30 septembrie 2017.

Interdicția impusă pe 7 august 2014 de Guvernul rus importului de legume și fructe din Uniunea Europeană a condus la perturbarea pieței legumelor și fructelor din UE, prin scăderea semnificativă a preţurilor acestora ca urmare a supraofertei cauzată de faptul că nu s-au identificat alte debușee de export. Situaţia creată a avut implicaţii majore asupra sectorului fructelor și legumelor din România, deoarece pentru cantităţi însemnate de fructe și legume nu a existat posibilitatea valorificării imediate și nici o depozitare corespunzătoare din cauza capacităţii reduse de depozitare de care dispune țara noastră.

Fiindcă există în continuare amenințarea de perturbare a pieței de legume-fructe, Comisia Europeană a adoptat Regulamentul Delegat (UE) 921/2016 al Comisiei din 10 iunie 2016 de stabilire a unor măsuri excepționale suplimentare de sprijin cu caracter temporar pentru producătorii de anumite fructe și legume, prin care s-a prelungit aplicarea unor măsuri excepţionale de despăgubire a producătorilor.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90