EcoMoto 930×122

firme

SUTE DE FIRME DIN ARGEŞ AU INTRAT ÎN INSOLVENȚĂ

Sute de firme din Argeș au intrat în insolvență. În primele 11 luni din 2018, în județul Argeș au fost înregistrate 172 de insolvențe, dintre care 27 în noiembrie, informează Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Citiți și: Semnal de alarmă în economia argeșeană!

Față de perioada similară a anului 2017, numărul insolvențelor a scăzut cu 9 (-4,97%).

Bucureştiul conducea topul insolvențelor (1.514). Urmau județele Bihor (521), Timiş (412), Iaşi (399) şi Constanţa (380). La polul opus, cu cel mai mic număr de firme intrate în insolvență, se afla județul Covasna (44).

Citiți și: Noi tarife! Cât vor plăti oamenii pentru aceste servicii

La nivelul întregii țări, în primele 11 luni din 2018 au fost înregistrate 7.716 insolvenţe, cu 6,5% mai puţine decât în aceeaşi perioadă din 2017. Cel mai mare număr de insolvenţe au fost în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul și în domeniul reparării autovehiculelor şi motocicletelor. Și în construcții numărul firmelor intrate în insolvență a fost ridicat.

Potrivit legii, insolvența este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficiența fondurilor bănești disponibile pentru plata datoriilor exigibile. Insolvența este prezumată ca fiind vădită atunci când debitorul nu a plătit datoria sa față de unul sau mai mulți creditori după 30 de zile de la scadență. De asemenea, insolvența este iminentă atunci când se dovedește că debitorul nu va putea plăti la scadență datoriile exigibile angajate, cu fondurile bănești disponibile la data scadenței. (Sursă foto: Shutterstock)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3