930X122 MAIA

energie

Uluitor! România a devenit ţara cu cea mai scumpă energie din Europa!

Uluitor! România a devenit ţara cu cea mai scumpă energie din Europa!

Citiți și: Anunț de ultim moment: prețurile acestor alimente au fost decise

Niciun alt stat european nu plătea la finalul săptămânii trecute, adică în zilele de vineri şi sâmbătă, mai mult pentru energia consumată decât România!

Paradoxul imens este că puţine state din Europa se pot lăuda cu resursele interne de care dispune România şi care în acest moment nu aduc niciun avantaj pentru consumatorii de aici, notează zf.ro.

Citiți și: Anunț uriaș despre ajutoarele de încălzire și energie!

Energia spot pentru vinerea trecută s-a vândută în România la uluitorul preţ de 709 euro/MWh, record istoric absolut, dar şi cel mai mare preţ spot la nivel european. Nivelul de preţ de 709 euro pe MWh nu are termen de comparaţie cu media de 39 de euro pe MWh din 2020 sau cu cea de 111 euro/MWh din 2021, ambele părând acum un vis frumos.

Mai departe, energia pentru ziua de sâmbătă, zilele de final de săptămână fiind caracterizate printr-un consum mai redus, se vindea în România la 654 de euro/MWh, din nou cel mai mare preţ la nivel european. În ţările în care statele au avut o strategie clară de combatere a creşterii galopante a preţului la energie, consumatorii sunt acum protejaţi. Un astfel de exemplu este Spania, unde vinerea trecută preţul spot al energiei era de 175 de euro pe MWh, în timp ce sâmbătă spaniolii consumau energie la 160 de euro/MWh.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3