930×122 CAPRA 5

firme

UN VAL DE INSOLVENȚE „MĂTURĂ” FIRME ARGEȘENE

Un val de insolvenţe „mătură” firme argeșene. Încă 145 de firme din județul Argeș au intrat în insolvenţă în primele nouă luni ale acestui an.

Citiți și: Semnal de alarmă în economia argeșeană!

Informația este inclusă în cel mai recent raport statistic dat publicității de Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Faţă de primele nouă luni ale anului trecut, numărul firmelor din Argeș ajunse în insolvenţă a fost mai mare cu 25 (+20,83%).

Citiți și: Noi tarife! Cât vor plăti oamenii pentru aceste servicii

Potrivit datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, Argeşul este unul dintre puţinele judeţe din ţară în care numărul insolvenţelor a crescut comparând perioadele menționate. Doar alte șase județe se află în aceeași situație, Argeşul ocupând chiar primul loc din punct de vedere al numărului de firme intrate în insolvență.

Conform legii, insolvența este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficiența fondurilor bănești disponibile pentru plata datoriilor exigibile. Insolvența este prezumată ca fiind vădită atunci când debitorul nu a plătit datoria sa față de unul sau mai mulți creditori după 30 de zile de la scadență. De asemenea, insolvența este iminentă atunci când se dovedește că debitorul nu va putea plăti la scadență datoriile exigibile angajate, cu fondurile bănești disponibile la data scadenței.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90