New Profesional Consult 930 x 122

    dacia-sandero-uzina

    Unde-i Prahova? Dar Teleormanul? Încă o dovadă că Argeșul e nedreptățit de Guvernul USL!

    Pe nedrept, din rațiuni mai degrabă subiective și politice, în baza unor criterii obiective care sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârșire, județul Argeș este defavorizat de Guvernul USL în problema regionalizării.

    Cel puțin până acum, niciun sediu regional pentru regiunea Sud Muntenia al vreunei instituții guvernamentale din teritoriu nu a fost stabilit în Pitești. Toate au luat drumul Ploieștiului (mai ales) și al Alexandriei, din Teleormanul vicepremierului Liviu Dragnea.

    Informațiile cuprinse într-o analiză realizată de Mediafax, cu date de la Ministerul Economiei, demonstrează limpede că Argeșul este marginalizat în ciuda importanței pe care o are în economia României. Potrivit analizei, în primul semestru al acestui an județul Argeș a ocupat locul 2 pe țară din punct de vedere al exporturilor, după București! Asta în special datorită uzinei „Automobile Dacia”, din orașul Mioveni. Argeșul a dat aproape 11% din totalul exporturilor românești, iar Bucureștiul, circa 19%. În analiza colegilor noștri Prahova nu apare printre primele județe cu export semnificativ! Teleormanul, cu atât mai puțin! Iată clasamentul județelor cu cele mai mari exporturi realizate în primele șase luni ale anului în curs:

    1.București – 4, 45 de miliarde de euro (18, 8% din totalul exporturilor românești)

    2.Argeș – 2, 6 miliarde de euro (10, 97% din totalul exporturilor românești, mai mult cu 12, 38% decât în primele 6 luni din 2012)

    3.Timiș – 1, 85 de miliarde de euro (7, 84%)

    4.Arad – 1, 17 miliarde de euro (4, 94%)

    5.Brașov – 1, 12 miliarde de euro (4, 75%)

    6.Constanța – 1, 03 miliarde de euro (4, 36%)

    7.Sibiu – 1 miliard de euro (4, 22%)

    8.Bihor – 918, 9 milioane de euro (3, 88%)

    9.Dolj – 774, 4 milioane de euro (3, 27%)

    10.Ilfov – 718, 4 milioane de euro (3% din totalul exporturilor românești).

    (FOTO: uzina „Automobile Dacia”)

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Un comentariu

    • Bogdan spune:

      Felicitari pentru promovarea acestui judet uitat complet in lupta descentralizarii si mai ales a alegerii capitalei regionale. Vocea d-voastra, a presei locale, prin perseverenta, poate va reusi sa ajunga si la urechile mai marilor ce se pare ca au cam facut jocurile in contextul acestei regionalizari si poate chiar sa schimbe ceva… Macar sa afle ca nu ne acceptam soarta cu mainile in san, ca vrem sa se faca dreptate in privinta Argesului, pentru ca suntem inca o forta (articolul tocmai o demonstreaza), desi am ramas fara multe din marile companii inchise in urma jocurilor de interese politice (Arpechim, Rolast, Aro, Argeseana etc.) ..

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3