930 x122 grota rece

    arpechim_sediu

    Vanzarea petrochimiei, benefica pentru OMV Petrom

    Vanzarea petrochimiei de la Arpechim pare sa fi fost benefica pentru OMV Petrom. Un raport al celei mai importante companii romanesti in momentul de fata scoate la iveala si faptul ca sefii acesteia vad Arpechimul din Pitesti ca pe „oaia neagra” a societatii.

    Compania OMV Petrom a prezentat datele financiare si economice din prima jumatate a anului in curs. Conform acestor date, vanzarile pe segmentul de rafinare si marketing au crescut cu 15% comparativ cu prima jumatate a anului 2009.

    Datele economice s-au imbunatatit „in principal datorita operarii flexibile a rafinariilor, Arpechim functionand in functie de contextul pietei”.

    „Rezultatul in Rafinare s-a imbunatatit considerabil fata de anul 2009 datorita optimizarii activitatii operationale a rafinariilor si, in plus, rezultatul a fost influentat pozitiv si de vanzarea activelor legate de activitatea de petrochimie din Arpechim” (catre Oltchim Ramnicu – Valcea – n.r.), se arata in raportul companiei.

    In primele sase luni ale anului 2010 utilizarea rafinariilor a fost mentinuta la un nivel scazut, de 51%, in principal ca efect al opririi din motive economice a rafinariei Arpechim, de la mijlocul lunii ianuarie pana la sfarsitul lunii februarie si pe parcursul lunii iunie, ca urmare a conditiilor de piata nefavorabile”, se mai arata in raportul companiei.

    {loadposition inside}

     

     

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3