930×122 CAPRA 5

apia

agricultura

VESTE BUNĂ PENTRU FERMIERI

Sumele solicitate de APIA pentru plățile pe suprafață se ridică la 979 de milioane de lei, urmând ca până pe 15 februarie să le fie achitați fermierilor toți banii necesari înființării culturilor de primăvară, a anunțat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la o întâlnire cu producătorii agricoli din sectorul vegetal și zootehnic.

Citiți și: Ajutor de minimum 500 de lei de la stat!

„Subvențiile au putut fi plătite începând cu primele zile ale lunii ianuarie 2014 grație promulgării legii bugetului de stat în decembrie 2013, care a făcut posibil un împrumut de la Trezoreria Statului de 6,3 miliarde de lei. Pentru SAPS, dintre cele 3,1 miliarde de lei APIA a solicitat deja pentru plată suma de 979 de milioane de lei. (…) Pentru sectorul zootehnic, CNDP-urile pentru ovine, acolo putem deja să plătim. Este pentru prima dată și la ovine când putem să plătim atât de devreme, în luna ianuarie. S-au solicitat toți banii pentru crescătorii de ovine, 345 de milioane de lei, care încep să fie plătiți. Pentru crescătorii de ovine care sunt în zonele defavorizate și care vor primi un supliment – anul acesta de 6,5 euro – plățile vor debuta la începutul lunii februarie”, a precizat Constantin.

Ministrul Agriculturii le-a prezentat producătorilor agricoli prioritățile legislative ale MADR, subliniind că legea Fondului Mutual a fost deja promulgată de președintele României și că ministerul va încuraja voluntariatul pentru asocierea în fondurile mutuale prin introducerea unei prime de asigurare. De asemenea, Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 va fi terminat, în forma integrată, până în jurul datei de 15 februarie 2014, ulterior urmând să fie transmis la Bruxelles. „Pe lângă cele 13 măsuri anunțate deja, a fost introdusă o a 14-a măsură, care prevede continuarea plăților în vederea transformării fermelor de semi-subzistență în ferme care produc pentru piață. Un număr de 10.000 de gospodării țărănești de semi-subzistență vor urma să primească 15.000 de euro/an”, a mai spus Daniel Constantin.

Citiți și: Argeș. Protest! Angajații au ieșit în stradă

 

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90