930 x122 grota rece

castig salarial

VESTE PENTRU ANGAJAȚI: CÂȘTIGURI SALARIALE MAI MARI

Direcția Județeană de Statistică (DJS) Argeș a comunicat astăzi evoluția câștigurilor salariale la nivel național în octombrie 2017. Este cea mai recentă lună în privința căreia există aceste date centralizate oficial.

Citiți și: Noua lege a salarizării: Venituri duble pentru aceste persoane

Statisticienii argeșeni informează că în octombrie anul acesta câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 3.327 de lei, iar netul, de 2.392 de lei.

Net, cel mai bine au câștigat salariații din activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) – 6.054 de lei. La polul opus, cel mai mic câștig salarial mediu net a fost în hoteluri şi restaurante – 1415 lei.

Citiți și: Transport metropolitan – NU, apă maro – DA, mașină electrică – DA, salariu 2000 €

Netul a fost mai mare cu 0,7% (+16 lei) decât în septembrie 2017 și cu 13,5% decât în octombrie anul trecut.

DJS Argeș precizează că în cursul anului se înregistrează fluctuaţii ale câştigului salarial determinate, în principal, de acordarea premiilor anuale şi a primelor de sărbători (în decembrie și martie/aprilie). Acestea influenţează creşterile sau scăderile în funcţie de perioada în care sunt acordate, conducând, în cele din urmă, la estomparea fluctuaţiilor câştigului salarial lunar la nivelul întregului an.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90