Donaris 930 x 122

auto

Veste pentru șoferi: Taxa auto revine sub forma unui impozit

Taxa auto revine. Pentru că numărul maşinilor rulate nou înmatriculate în România rămâne unul imens, Guvernul are în vedere impozitarea suplimentară, pe principii de mediu, a proprietarilor de vehicule vechi şi poluante, anunță Adevarul.ro.

Citiți și: O nouă șansă pentru recuperarea taxei auto!

Astfel, controversata taxă auto, numită de-a lungul timpului taxă de primă înmatriculare, taxă de poluare, timbru de mediu, ar putea fi din nou introdusă, dar într-o formă inedită, cea a impozitării pe principii de mediu. Concret, descurajarea înmatriculării de mașini second-hand se va face ori prin majorare de taxe, ori prin taxă nouă. Cum Guvernul a spus că nu va introduce taxe noi, rămâne varianta ca anumite taxe existente, în cazul maşinilor vechi şi foarte poluatoare, să fie majorate.

Mai multe detalii, AICI.

Citiți și: Unde iei mai ușor permis de conducere

(Foto: descriptiv / Sursa: adevarul.ro)

555×222  MAIA

Comentarii

Un comentariu

  • Daniel spune:

    Din start vorbim despre discriminare, exista mașini cu vârsta de 10 – 15 ani care sunt mult mai bune chiar decât un Logan nou, spre exemplu! Daca ar fi vorba despre poluare, sa se facă ITP-ul pe bune si gata!
    Cunosc personal mașina cu vechimea specificata al căror motor nu consuma gram de ulei, in schimb am văzut Logan sau Duster cu anumite tipuri de motoare cu un consum de ulei sesizabil!

SMART KIDS 570×90