New Profesional Consult 930 x 122

brut

VESTE PROASTĂ DESPRE SALARII

Veste proastă despre salarii. În ianuarie 2017 (cea mai recentă lună în privința căreia există aceste date centralizate oficial) câştigul salarial mediu nominal brut a fost în România de 3.168 de lei, cu 2,7% mai mic decât în decembrie 2016. Câştigul salarial mediu nominal net s-a situat la 2.300 de lei, și acesta în scădere faţă de luna precedentă, cu 54 de lei (-2,3%).

Citiți și: Bani în plus la salariu din ianuarie! Angajatorii sunt obligați

Direcția Județeană de Statistică Argeș este instituția care ne-a furnizat informația cu puțin timp în urmă.

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în fabricarea produselor din tutun (6.467 de lei), iar cele mai mici – în hoteluri şi restaurante (1.299 de lei).

Citiți și: Salariile care cresc obligatoriu!

Motivele scăderilor față de decembrie anul trecut? Acordarea în decembrie 2016 a primelor ocazionale (inclusiv prime trimestriale, anuale, pentru performanţe sau sărbători și al 13-lea salariu), a drepturilor în natură şi unor ajutoare băneşti și plata sumelor din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă şi tichete cadou). Alte motive au fost nerealizările de producţie, încasările mai mici (în funcţie de contracte) și angajările de personal cu câştiguri salariale modeste.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3