SMART KIDS 930X122

alegeri

HAI CU REFERENDUMUL PENTRU VOTUL OBLIGATORIU!

Hai cu referendumul pentru votul obligatoriu! Știu că deja vi s-a luat de câte s-au mai scris și spus pe tema recent încheiatului referendum pentru familia tradițională. Și mai știu, așa cum știam și înainte de această consultare populară, că avem cu toții lucruri mai importante la care să ne gândim. Cu toate acestea, văzând reacțiile de după acest referendum, considerat inutil de aproape patru cincimi dintre noi, nu pot să nu mă întreb dacă oamenii care au avut vreo legătură cu acest demers chiar își dau seama unde au greșit.

Citiți și: ,,Nu am emoții! Mă oprește lumea pe holuri, pe scări!”

Și asta pentru că văd responsabili politici și bisericești care ajung să dea vina nu pe propria incapacitate de a explica oamenilor de ce trebuia să voteze, ci pe concetățenii lor care au îndrăznit să nesocotească invitația la urne, făcută uneori cu un patos mai mult sau mai puțin religios. Deci, nu politicienii sunt vinovați. De fapt, ei nu sunt niciodată vinovați, doar noi, cei care nu votăm cum au ei chef suntem vinovați de rezultatul alegerilor sau al referendumurilor. Și nici prelații nu sunt vinovați.

Ei nici măcar nu au organizat campania pentru referendum. Firește, nici Coaliția pentru familie nu e vinovată. Ei doar au strâns semnăturile și le-au trimis la Parlament, să se spele cei de acolo pe cap cu ele. Și ei, soldați credincioși ai partidelor, au dat legea privind referendumul, cheltuind, pe tema asta, niște zeci de milioane de euro pentru care, firește, nu-și asumă nimeni răspunderea. Așa că, dacă tot căutăm vinovați, este limpede că singurii rămași sunt românii care n-au votat la referendum.

Citiți și: Piteștenii ar putea fi chemați să decidă soarta Pădurii Trivale! Tu ce vrei?

Drept pentru care eu zic că ei merită și mai mult pedepsiți, dincolo de pedeapsa pe care și-au ales-o singuri în urmă cu doi ani, când au optat să fie conduși de actualul partid de guvernământ. Iar pedeapsa la care mă gândesc este votul obligatoriu. S-a tot vorbit, mai degrabă pe la colțuri, de necesitatea obligativității votului la români, ca să nu se mai plângă unii și alții că din cauză de absenteism câștigă mereu aceiași.

Haideți, așadar, să mergem mai departe cu această discuție! Hai să strângem, firește tot cu ajutorul Bisericii, care a demonstrat că se pricepe, semnături pentru un referendum privind votul obligatoriu! Haideți să facem campanie peste tot, la televizor, la radio, în presa de partid și cea independentă, pentru a-i sancționa pe cetățenii care nu se prezintă la vot pentru că n-au cu cine sau de ce să voteze! Și apoi Parlamentul, care s-a executat imediat când i s-a cerut să promoveze referendumul pentru familia tradițională, sunt absolut convins că va vota fără să crâcnească pentru un nou referendum, de data asta pentru votul obligatoriu.

Care va trece, firește, pentru că, în secret, fiecare român își dorește să voteze ori de câte ori statul i-o cere. Și apoi, chiar înainte de alegerile europarlamentare, să vină onor Parlamentul cu o lege de obligativitate a votului. Să vezi atunci cum o să dăm noi din nou lecții Occidentului, care oricum votează fără niciun chef pentru Parlamentul European! Și apoi, la prezidențiale, vom avea un președinte ales cu peste 10 milioane de voturi, de o legitimitate incontestabilă.

Ce ziceți, nu-i așa că ar merita să avem vot obligatoriu? Atunci, dragi politicieni și prelați care dați vina pe oameni că nu v-au votat referendumul, hai cu referendumul pentru votul obligatoriu! Dacă aveți curaj.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90