- Publicat de: Mihaela Grigorescu
- 9-11-2013, ora 11:42
- Editorial
„ŞCOALA” DIN ZILELE NOASTRE
Ce a ajuns şcoala din zilele noastre? Numai educaţie şi învăţare nu…
Citiți și: Pitești. Accident lângă Spitalul Militar. Mașină praf!„Educo” în latină înseamnă a dezvolta din interior. În şcolile româneşti se face absolut orice, numai dezvoltare din interiorul fiinţei nu! De fapt, ce este cu adevărat bun şi folositor la şcoală? Elevii stau în bănci câte 5-6 ore pe zi, omorându-şi energia fizică, şi scriu oră de oră lucruri de care internetul este plin.
Oare ce viitor au aceştia cu sistemul actual de învăţământ? Meditaţii la greu, chiuluri, „afaceri” între părinţi, elevi şi pofesori chiar în liceele de mare prestigiu. Unde se va ajunge în acest stil, dragi profesori? Ei au pretenţia ca elevii să înveţe pe rupte şi să ajungă „oameni”, dar, oare, ce exemple primesc în şcoală zi de zi? Era un citat care spunea că „un copil învaţă mult mai mult din ceea ce eşti decât din ceea ce îl înveţi”. Copiii, așadar, ce exemple au zi de zi în faţa lor astfel încât să se dezvolte şi să evolueze? Şcoala din societatea actuală face parte dintr-un sistem mort, care nu are niciun viitor.
Citiți și: Accident grav cu motociclist, în Pitești, lângă Capitol, acum!Unii profesori vin la şcoală și îşi fac orele de mântuială, dorind să plece mai repede acasă pentru a câştiga bani din meditaţii, iar copiii sunt certaţi şi pedepsiţi cu note proaste, ameninţări şi note scăzute la purtare pe motiv că nu ascultă şi nu respectă autoritatea. Dar, oare, au ce să respecte?
Iar dacă tot le sunt răpiţi 12 ani din viaţă, 17 cu tot cu facultate, ce le oferă acest sistem de învăţământ tinerilor? Îi ajută să îşi construiască o viaţă frumoasă şi să aibă stilul de viaţă pe care şi-l doresc, să ajungă adevărate personalităţi? Sunt mulţi copii talentaţi şi mulţi tineri care ar putea face lucruri bune, dar cine îi încurajează în şcoli să îşi valorifice talentul şi să trăiască făcând ceea ce le place? Tot ceea ce se aude în şcoli este că nu ai cum să trăieşti făcând bani din ceea ce îţi place. Atunci de ce adevăratele personalităţi ale lumii, care au intrat în istorie şi au construit lucruri minunate, s-au lăsat de şcoală? Oare copiii cărora le sunt predate zilnic pagini întregi au cu adevărat nevoie de acele teorii? Îi ajută pe mai departe în viaţă, în afară de faptul că vor da „copy-paste” din caiet la examene? La atât se rezumă viaţa? Cred că este un subiect asupra căruia merită să reflectăm cu toţii…
Va urma!