930×122 CAPRA 5

arta

Elevi de la „Dinu Lipatti” s-au dat în spectacol la Sibiu

Elevi de la „Dinu Lipatti” s-au dat în spectacol la Sibiu.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Adolescenții s-au așezat pe bănci, pe bordură, ori au stat în picioare.

Cu o ,,recuzită” aparte pe care au adus-o de la Pitești.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Hârtii, cartoane, cutii, tuburi și recipiente, borcane cu apă, pensule, creioane, cărbune. Îndeajuns cât să atragă atenția sibienilor.

Întâmplarea a avut loc recent în orașul președintelui Iohannis.

Devine tradiție

31 de elevi ai Liceului de Arte ,,Dinu Lipatti” din Pitești au mers într-o tabără de creație. Inițiativa au avut-o doi inimoși profesori de desen: Adina și Laurențiu Baltă. A fost cel de-al șaselea an în care cadrele didactice au organizat această acțiune. Devine o adevărată tradiție.

Au îmbinat utilul cu plăcutul

Adolescenții participanți sunt elevi ai claselor VIII-XI și timp de o săptămână au îmbinat utilul cu plăcutul. Și-au stabilit ,,cartierul general” lângă Muzeul Astra din Sibiu.

Cu ochii pe clădiri

Muzeul Satului și catedrala din Sibiu au fost două dintre obiectivele elevilor. Dar și alte clădiri pe care le-au luat la ochi, la propriu. Și le-au desenat din toate pozițiile și unghiurile posibile, în mai multe momente ale zilelor, lumina fiind diferită.

Admirație

Desfășurarea de forțe de pe străzile Sibiului a atras atenția trecătorilor. Se opreau admirând elevii care desenau de zor, aflați în febra creației. Un adevărat spectacol la care au asistat sibienii.

Uimire

Localnicii vedeau uimiți cum pe planșele adolescenților apar clădirile reprezentative ale urbei. Micii artiști în devenire nu s-au sinchisit de ,public”. Și-au văzut de lucrările lor, exersând cunoștințele dobândite la clasă. Sau în orele petrecute în atelierele liceului.

Vor vedea și piteștenii

Elevii s-au întors din tabăra de creație cu tolba plină. Schițe, desene în creion sau cărbune, pasteluri, picturi, grafică. Acțiunea organizată de Adina și Laurențiu Baltă nu va fi fără ,,urmări”. Cei doi distinși profesori fac demersuri pentru o expoziție la Pitești!

Vor fi selectate cele mai bune dintre lucrările celor 31 de elevi. Iar piteștenii iubitori de artă le vor admira în această toamnă. Locația urmează a fi stabilită.

Elevi de la „Dinu Lipatti” s-au dat în spectacol la Sibiu

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3