New Profesional Consult 930 x 122

maria teiuleanu

Elevi din străinătate, proiect ambițios la un colegiu din Pitești

În perioada 26-30 septembrie, Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” a fost gazda celui de-al treilea schimb de elevi din cadrul proiectului „Increasing  Student Competencies in Mobile Applications and Diversifying Digital Skills-Apps4SDS”.

Citiți și: Excursii total interzise în acest an școlar

Proiectul, finanțat cu sprijinul Comisiei europene prin programul Erasmus+, este un parteneriat de schimb interșcolar, schimb de bune practici între 5 școli din Germania, Italia, Portugalia, România și Turcia.

Citiți și: Când se termină „semaforiada” din Pitești! Oficial

Tema mobilității din România a reprezentat-o lansarea unei aplicații mobile după ce, în preablabil, elevii au fost instruiți despre cei 12 pași pe care trebuie să-i parcurgă pentru a crea o aplicație mobilă.

Pe lângă activitățile strict tehnice, elevii și profesorii străini au fost inițiați în cultura și civilizația românească prin prezentarea de cântece, dansuri și mâncăruri tradiționale. De asemenea, aceștia au vizitat obiective turistice din zona Argeșului.

„Grupul țintă a fost reprezentat de elevi cu vârste între 15 și 18 ani din cele 5 instituții care au ca obiective utilizarea activă a instrumentelor de dezvoltare a aplicațiilor mobile de către elevi în detrimentul consumului lor pasiv, dobândirea și îmbunătățirea competențelor elevilor pentru dezvoltarea de aplicații mobile și familiarizarea lor cu cerințele dezvoltării  acestor aplicații”, transmit reprezentanții Colegiului Economic „Maria Teiuleanu”.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90