Donaris 930 x 122

examenul de bacalaureat

Elevii ar putea da un examen de BAC complet diferit și personalizat

Elevii care vor termina liceul în 2027 ar urma să dea un Bacalaureat “complet diferit”, un “examen bazat pe competențe, la alegerea fiecăruia, personalizat”.

Citiți și: Schimbări importante în Simularea Națională: Lucrări fără îndoire sau lipire a colțului

Asta le-a spus Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, participanților la un eveniment găzduit, joi, de Colegiul Național Mihai Viteazul din București, potrivit edupedu.ro.

Aș vrea un Bac în care probele de competență să fie reale, adevărate și să poată să demonstreze competența fiecăruia dintre voi. Unii vă pricepeți la (…) comunicare în limba engleză, alții vă pricepeți la lege, competență juridică, de ce nu?

Citiți și: Toți șoferii din Argeș trebuie să știe! Se schimbă calculul RCA!

Și alături de matematică, limba și literatura română (…), aceste discipline care sunt și trebuie să rămână, voi să susțineți un examen bazat pe competențe, la alegerea fiecăruia dintre voi, personalizată”. a declarat Sorin Cîmpeanu, conform sursei citate.

Cu toate acestea, asemenea schimbări nu pot fi introduse brusc, peste noapte.

Deși modificări la Bacalaureat sunt necesare, acestea vor putea fi introduse după ”parcurgerea unui întreg ciclu”, a afirmat ministrul.

Astfel, cei care vor susține examenul de Bacalaureat anul acesta și anul viitor nu se vor lovi de schimbări esențiale.

Sursă: edupedu.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90