SMART KIDS 930X122

elevi

Elevii nu vor mai primi note la anumite materii

Începând din anul 2023, elevii nu vor mai primi note la anumite materii. Este vorba despre Educaţie fizică, Sport şi Arte.

Citiți și: Se dă din nou liber în curtea școlii și după ore

La aceste discipline elevii ar urma să primească în locul notelor calificative de tip ”admis” sau ”respins”, potrivit edupedu.ro

Această modificare face parte din noutățile aduse de noua Lege a Educației.

Citiți și: Veste de coșmar pentru elevi!

De la această regulă fac excepție școlile vocaționale.

„Prin excepție, la disciplinele care fac parte din ariile curriculare Arte și Educație Fizică și Sport, precum și la alte discipline care pot fi stabilite prin ordin de ministru, se acordă calificative de tip „admis”, „respins” și nu notă de la 1 la 10, cu excepția învățământului vocațional desigur la care rezultatele evaluării se exprimă în continuare cu note de la 1 la 10.

Cu alte cuvinte, elevii care vor începe anul școlar după intrarea în vigoare a acestei legi nu vor mai avea calificative de la 1 la 10, pentru disciplinele din ariile curriculare Arte și Educație Fizică. Cel mai devreme în septembrie 2023, pentru că nu este pertinent să sperăm că aceste legi vor fi putea fi adoptate înainte de 5 septembrie 2022.”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

Noua lege a educației aduce schimbări și în privința inspectoratelor şcolare judeţene, dar și în privința mandatelor directorilor de şcoală. Subiectul pe larg, AICI – Schimbări majore în învățământ!

Foto principal: descriptiv

555×222  MAIA

Comentarii

New Profesional Consult 570×90