Donaris 930 x 122

elevi

Elevii s-ar putea testa acasă pentru COVID

Ministerul Sănătății a anunțat faptul că, testele pentru elevi pot fi făcute la domiciliu, însă o decizie finală în acest sens va fi luată de Ministerul Educației.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Legislația în vigoare nu exclude utilizarea la domiciliu a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă”, a precizat, astăzi, Ministerul Sănătății.

De asemenea, instituția condusă de Cseke Attila a mai subliniat că „testarea cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă nu reprezintă un act medical. Aceasta este o măsură de prevenție ce poate fi aplicată în scopul identificării rapide a unor posibile cazuri de infectare cu SARS-COV-2. În toate situațiile, teste din salivă trebuie validate prin testare RT-PCR sau testare rapidă.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Ca replică, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că va face un anunț cu privire la acest subiect după ce va analiza materialul primit de la colegii din Sănătate, dar și după ce va purta discuții cu Ministerul Sănătății.

Sursă foto principal: HotNews.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90