Donaris 930 x 122

elevi

Elevii s-ar putea testa acasă pentru COVID

Ministerul Sănătății a anunțat faptul că, testele pentru elevi pot fi făcute la domiciliu, însă o decizie finală în acest sens va fi luată de Ministerul Educației.

Citiți și: Elevii din clasele cu COVID care lipsesc de frică primesc absențe

Legislația în vigoare nu exclude utilizarea la domiciliu a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă”, a precizat, astăzi, Ministerul Sănătății.

De asemenea, instituția condusă de Cseke Attila a mai subliniat că „testarea cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă nu reprezintă un act medical. Aceasta este o măsură de prevenție ce poate fi aplicată în scopul identificării rapide a unor posibile cazuri de infectare cu SARS-COV-2. În toate situațiile, teste din salivă trebuie validate prin testare RT-PCR sau testare rapidă.

Citiți și: Schimbare pentru elevi. Vor fi mai multe ore

Ca replică, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că va face un anunț cu privire la acest subiect după ce va analiza materialul primit de la colegii din Sănătate, dar și după ce va purta discuții cu Ministerul Sănătății.

Sursă foto principal: HotNews.ro

Donaris 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441