930×122 CAPRA 5

elevi

Elevii vor studia o nouă materie!

Elevii vor studia o nouă materie!

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Începând cu anul școlar 2023-2024, elevii de de clasa a XI-a şi a XII-a vor studia o nouă materie, numită „Istoria Evreilor. Holocaustul”, în urma introducerii unei derogări la Legea Învăţământului preuniversitar nr. 198/2023.

Modificarea noii legi survine, de asemenea, în contextul în care la concursul național de Titularizare 2023 au fost scose posturi pentru această disciplină.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Programa a fost elaborată pentru 1 oră/săptămână, pe durata unui an școlar, fiind aplicată la clasa XI-a, cursuri de zi, învățământ liceal și profesional și învățământ liceal seral, filieră tehnologică şi clasa a XII-a, învățământ profesional special, învățământ special ciclul superior al liceului, filiera tehnologică și învățământ liceal seral, filieră teoretică, mai precizează sursa citată.

Citește și: Gratuități pentru elevi și studenți! De azi!

Elevii vor studia o nouă materie!

„Art. II. — Prin derogare de la prevederile art. 248 alin. (29) din Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023, disciplina școlară „Istoria evreilor. Holocaustul” se include în planurile-cadru ale învățământului liceal ca parte a trunchiului comun începând cu anul școlar 2023—2024″, se arată în ordonanța publicată în Monitorul Oficial.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • shtrull von itzik spune:

    Pai de ce nu se invata si istoria Palestinei? Ca parca acolo evreii au facut si inca fac un holocaust mai mare decat Hitler & Co. evreilor?
    Ce halis-velis au romanii sa invete istoria altora?
    Nu sunt contra dar nici pro evreilor insa daca ala citat mai sus mai traia inca 5 ani posibil sa fi fost mai bine acum. A se vedea rromii, rusii, evreii cam ce fac in tara asta, isi bat joc de romani.
    Mult zgomot pentru holocaustul evreiesc, gata! Li s-au facut mofturile, au murit destui non evrei pentru ca ei sa traiasca bine acum.

  • Nelu Ilie spune:

    Victorie!Evreii au devenit oficial șefii noștri.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90