New Profesional Consult 930 x 122

Claus Andrei Vegheş

ELEVUL EROU FELICITAT DE VELA PENTRU CĂ A SALVAT UN ECHIPAJ CAPTIV ÎNTR-O MAȘINĂ DE POLIȚIE ÎN FLĂCĂRI: „MI-AM DUS DATORIA LA BUN SFÂRȘIT”

Are 20 de ani, o carieră de polițist în față și este erou. Claus Andrei Vegheş, elevul care a salvat din flăcări doi polițiști și un jandarm aflați în mașina de poliție care a luat foc la sfârșitul lunii trecute, în Câmpulung, e măgulit de distincțiile primite după intervenția sa promptă ce a făcut ocolul țării (amănunte despre accident, AICI)

Citiți și: VIDEO/UPDATE: POLIȚIȘTII ȘI JANDARMUL BLOCAȚI ÎN MAȘINA CARE A LUAT FOC, SALVAȚI DE UN ELEV, VIITOR POLIȚIST
„Am primit felicitări din partea școlii, un brevet de onoare și o diplomă de onoare din partea Ministerului Afacerilor Interne. Cei pe care i-am salvat m-au contactat și au transmis mulțumiri și numai bine mie și familiei mele. Eu nu am făcut altceva decât ceea ce ar face orice polițist: datoria. M-am pus în slujba celor care au nevoie de ajutor.  Mi-am dus datoria la bun sfârşit.”, spune pentru ePitești.ro, Claus Andrei Vegheş.
Povestea care l-a făcut erou a fost reluată, săptămâna aceasta, de însuși ministrul de Interne, Marcel Vela, care l-a felicitat personal pe tânărul din Câmpulung.
„Am avut plăcerea de a-l primi și felicita pe Andrei, elev al Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina, viitor polițist.
Mi-am dorit să vorbesc, chiar și pentru câteva clipe, cu un erou, căruia, astăzi, i-am oferit emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne.
Săptămâna trecută, el a salvat viața a trei colegi din minister, un polițist și doi jandarmi care au suferit un teribil accident rutier.
În timp ce se îndrepta către casă, Andrei a observat pe marginea drumului o autospecială de poliție aflată în flăcări. În mașina cu care se deplasa se mai aflau doi prieteni.
Chiar dacă exista pericolul ca autoutilitara MAI să explodeze, Andrei, împreună cu prietenii săi, Alex și Andu, a dat dovadă de curaj. A reușit să scoată din flăcări pe viitorii camarazi prinși între mormanele de fiare contorsionate, aflați în stare de inconștiență.
Intervenția a fost una rapidă. Altă șansă nu aveau, deoarece focul se extindea foarte repede.
(…)
Răspunsul a fost unul sincer și direct:
„Lor trebuie să le mulțumiți! Ei au fost îngerii voștri păzitori”.
L-am întrebat pe Andrei dacă i-a fost frică.
Răspunsul său a fost pe măsura faptei sale, curajos și demn.
„Nu cred că este vorba doar de vocația de a îmbrăca uniforma de polițist, am făcut ce era necesar și obligatoriu. Să mă implic și să mă zbat pentru viețile altora.
Asta înseamnă să fiu OM pentru OAMENI.
Chiar dacă este la început de drum, cu siguranță, Andrei va avea o carieră strălucită în cadrul poliției.
Ministerul Afacerilor Interne are în rândurile sale foarte mulți oameni precum Andrei, și o spun încă o dată.
Sunt mândru că am posibilitatea de a lucra cu astfel de oameni profesioniști și curajoși”.
Foto principal: Facebook Marcel Vela

Donaris 555×222

Comentarii

570 pe 90 Costache