930×122 CAPRA 5

auto

EXCLUSIV. EXPLODEAZĂ SCANDALUL DE LA PERMISE. UN TATĂ ACUZĂ ”ABUZ DE PUTERE”

Exclusiv. Explodează scandalul de la Permise. Un tată acuză ”abuz de putere”. La sfârșitul săptămânii trecute v-am relatat că un piteștean acuză că fiica sa ar fi fost nedreptățită la proba practică pentru obținerea permisului de conducere auto. Părintele reclama revoltat că examinatorul auto ar fi penalizat-o pentru greșeli pe care nu le-ar fi făcut.

Citiți și: Schimbare radicală la examenul de Bacalaureat!

Ca urmare a articolului nostru, pe care îl puteți (re)citi AICI, în spațiul online au apărut numeroase reacții negative referitoare la modul în care ar avea loc proba practică a examenului în Pitești. Detalii, AICI.

Tânăra piteșteancă a susținut inițial proba practică pe 31 octombrie 2018. Inspirat, tatăl fetei i-a urmărit parcursul, înregistrând tot traseul cu o cameră video instalată pe bordul autoturismului său personal.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Fiica piteșteanului a fost penalizată cu 5 puncte pentru oprirea motorului și cu alte 18 puncte pentru nerespectarea marcajelor rutiere.

Bărbatul contestă cele 18 puncte de penalizare.

Dintre cele 18 puncte, 9 ar fi fost pentru că, pe sensul de urcare de pe strada Războieni, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu strada Nicoale Dobrin, fata ar fi trecut de pe banda a doua de mers pe prima bandă încălcând marcajul. Ținând cont că prima bandă era ocupată de mai multe autoturisme parcate, manevra nu ar fi putut fi realizată altfel.

Alte 9 puncte de penalizare contestate de părinte au fost pentru că ar fi trecut peste marcajul hașurat la terminarea rondului de pe strada Nicolae Dobrin, în zona stadionului. În acest caz, precizează bărbatul, imaginile demostrează contrariul.

Amănunte despre punctele de penalizare, în anexa pentru proba practică a examenului (click pe imagine pentru mărire):

În cazul primelor 9 puncte de penalizare, piteșteanul susține, cu probe video, că nu ai cum să tranzitezi strada fără a încălca marcajul rutier, bineînțeles din cauza autoturismelor parcate pe prima bandă.

Mai mult decât atât, inclusiv examinatorul auto ar fi încălcat aceeași regulă de circulație în timp ce se întorcea către stadion, după ce o altă candidată fusese respinsă.

”Conform declarației fiicei mele, din postura de martor, inclusiv agentul examinator a depășit marcajul în aceeași zonă în timpul întoarcerii către stadion, după ce candidata precedentă fusese declarată respinsă. Și eu, cu autoturismul personal, am încălcat marcajul, la fel și mașina din spatele meu. Altfel nu aveai cum să treci!”, afirmă bărbatul. În această situație, de ce candidații sunt penalizați, iar examinatorul nu?

Celelalte puncte de penalizare au fost date, după cum v-am precizat, pentru că tânăra piteșteancă ar fi trecut cu autoturismul peste marcajul hașurat. A avut sau nu dreptate examinatorul auto? Iată imaginile:

Fiica piteșteanului a susținut pentru a doua oară proba practică săptămâna trecută. Tânăra nu a fost declarată ”admisă”. Ar fi primit peste 50 de puncte de penalizare.

”Să fie rea intenție, rea voință sau abuz de putere?” este întrebarea piteșteanului, care adaugă că, indiferent de rezultatul pe care fiica sa l-ar obține în viitor la proba practică a examenului pentru permisul de conducere auto, își dorește ca alți candidați să nu se confrunte cu astfel de situații: ”Fie că este vorba de copii sau adulți, nu trebuie să își bată joc de ei!”

În zilele următoare vă vom prezenta și imaginile pe care piteșteanul ni le-a pus la dispoziție. Dacă și dumneavoastră v-ați confruntat cu situații similare, ni le puteți detalia prin mesaj pe pagina de Facebook ePitesti.ro, prin e-mail la adresa redactia@epitesti.ro sau pe WhatsApp la numărul 0733.797.066. Va urma!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90