930×122 CAPRA 5

corin boian

EXCLUSIV. NOTARUL GABRIELA CHIRAN: CUM AM AFLAT CĂ DOMNUL BOIAN A FOST LUAT CU IZOLETA, AM ÎNCHIS BIROUL

Cazul omului de afaceri Corin Boian, internat, fără simptome, în secția Boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Pitești după un test COVID-19 negativ urmat de unul pozitiv, aflat acum în așteptarea rezultatelor oficiale pentru cel de-al treilea test (AICI, mărturia omului de afaceri despre situația sa și dezorganizarea din sistemul medical argeșean) a generat în mediul virtual o serie de zvonuri adiacente, multe departe de realitatea contextului real.

Citiți și: Noi competențe pentru notari

„Am sunat imediat la DSP, n-am așteptat să mă contacteze dumnealor”

Unele dintre acestea se referă la notarul Gabriela Chiran, despre care se spune, nici mai mult și nici mai puțin, că ar fi tăinuit faptul că prin biroul său ar fi trecut primarul orașului Deva (unul dintre politicienii depistați cu noul coronavirus, după celebra întâlnire cu liderii PNL) și că tot în biroul său s-ar fi infestat omul de afaceri Corin Boian.

Citiți și: GRATUIT PENTRU MII DE ARGEȘENI. LOCALITĂȚILE VIZATE

„Domnul primar de la Deva n-a fost la mine în birou. Exclus!

Contactată de ePitești, Gabriela Chiran dezminte zvonurile și mărturisește că a intrat în contact cu omul de afaceri Corin Boian în biroul său notarial, nu însă și cu primarul municipiului Deva.

„Pe domnul primar de la Deva nici nu-l cunosc, nu l-am întâlnit în viața mea, n-a fost la mine în birou. Exclus!

Pe data de 13 martie a venit domnul Boian la mine. Avea de semnat niște acte (la acea vreme deja luam măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului, pusesem dezinfectant peste tot, în sala de așteptare, în birou, dezinfectam pixurile, clanțele ușilor, dădeam cu clor pe jos, în fiecare zi făceam asta). Dânsul a intrat, s-a dezinfectat pe mâini, a completat ce avea de completat, a semnat ce avea de semnat. Nu a fost absolut nicio problemă, nu avea nicio manifestare.

Ulterior, la începutul acestei săptămâni, am aflat că domnul Boian a fost luat cu izoleta de acasă. Când m-am interesat, am aflat că într-adevăr de dânsul este vorba. Era deja seara. Am sunat imediat la DSP, n-am așteptat să mă contacteze dumnealor, deși am înțeles că oricum dânsul m-a dat ca și contact pe listă.

Cei de la DSP m-au întrebat dacă eu sau vreuna dintre cele patru salariate ale mele avem vreun simptom specific, le-am explicat că niciuna dintre noi nu are manifestări și mi-au spus că ne contactează a doua zi. M-au contactat într-adevăr a doua zi dimineața, ulterior m-a contactat și o doamnă doctor, căreia i-am relatat exact cum s-a întâmplat, i-am explicat și dumneaei că niciuna dintre noi nu are simptome, i-am dat numărul de telefon al fiecărei salariate, ne-a spus să stăm în izolare la domiciliu – a calculat dânsa 14 zile de la data contactului – niciuna dintre noi n-a mai ieșit din casă.

Perioada de izolare a expirat pe 26 martie, însă eu le-am spus fetelor să mai stea în casă cel puțin o zi-două, preventiv.

Tot de a doua zi (24 martie), am închis biroul, iar din marțea aceea n-am mai lucrat cu publicul. Ne-au sunat ei de la DSP în fiecare zi, pe fiecare dintre noi. Niciuna dintre ele n-a manifestat niciun simptom pe toată perioada monitorizării”, declară pentru ePitești notarul Gabriela Chiran.

Gabriela Chiran e indignată de afirmațiile vehiculate și propagate pe un site local de știri și în mediul online, în general, potrivit cărora ar fi încercat să ascundă Direcției de Sănătate Publică faptul că a intrat în contact cu o persoană confirmată cu noul coronavirus și că ea însăși ar fi avut simptome specifice bolii.

„Cei care au scris aceste lucruri nici măcar nu au încercat să mă contacteze, să verifice informația și să-mi ceară un punct de vedere. Total tendențios se insinuează că eu am știut că primarul e bolnav, că l-am îmbolnăvit pe domnul Boian, că am îmbolnăvit pe nu știu cine. Deja e prea mult, asta în condițiile în care, când am aflat că domnul Boian a fost luat cu izoleta, am anunțat la DSP că eu și angajatele mele am intrat în contact cu dumnealui și am închis biroul”, mai spune notarul.

„Nu eram inconștientă să perpetuez chestia asta doar de dragul de a face niște bani”

Gabriela Chiran spune că oricine se poate trezi într-o asemenea situație.

„Așa cum s-a întâmplat la mine, se poate întâmpla în orice birou notarial sau în orice alt birou care lucrează cu publicul. Pentru că nu știi dacă cel care vine la tine a fost sau n-a fost plecat în afară, a luat sau n-a luat legătura cu cineva pozitiv sau cu cineva care a venit din străinătate, dacă este bolnav, dar asimptomatic etc. N-ai de unde să știi.

Eu chiar nu am vrut să pun în pericol pe nimeni, motiv pentru care am și închis biroul la aflarea veștii. Nu s-a pus niciun moment problema să-mi pun în pericol salariații. În primul rând, gândiți-vă că, dacă nu luam măsuri, puteam să mă pun în pericol pe mine, s-o pun în pericol pe mama mea, care are 75 de ani. Am o fiică, și ea notar, care are un copil mic, nu eram inconștientă să perpetuez chestia asta doar de dragul de a face niște bani”, mai spune Gabriela Chiran.

Cât despre cele patru angajate ale sale, notarul afirmă: „Nu sunt panicate, dar vă dați seama că, tot văzând atâtea chestii care se scriu pe Internet, fel de fel de nebunii, nu se simt confortabil. Eu le-am dat concediu de odihnă până pe 31 martie, ulterior vom vedea, în funcție de cum evoluează situația, ce poziție vom adopta”.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90