NOR CURIER 930X122

corin boian

sursa poza: Gazeta de Cluj.ro

MĂRTURIA OMULUI DE AFACERI CORIN BOIAN – INFIRMAT ȘI CONFIRMAT CU NOUL CORONAVIRUS, ÎN AȘTEPTAREA REZULTATELOR ALTUI TEST: „SPITALELE ȘI CARANTINELE SUNT FABRICI DE INFESTARE”

Omul de afaceri piteștean Corin Boian trăiește, de câteva zile, coșmarul COVID-19 în forma sa birocratică cea mai periculoasă.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Calvarul lui a început pe 16 martie 2020, când a realizat că este suspect de infectare cu noul coronavirus, după ce a aflat din presă că una dintre persoanele cu care intrase în contact (pe data de 10 martie, în afara județului) fusese confirmată pozitiv la testarea COVID-19.

M-am autoizolat, am anunțat DSP Argeș, au venit și mi-au luat probe pentru test (în ziua a 6-a de la contact) și am rămas în izolare. În ziua a 12-a de la contact, pe 22 martie, am fost testat din nou, la fel și în ziua a 13-a de la contact (pe 23 martie). Primele rezultate le-am primit pe 23 martie, când am aflat, în primă fază, că testul din ziua a 6-a a ieșit NEGATIV, iar după câteva ore mi-a fost comunicat și rezultatul testului din ziua a 12-a: POZITIV”, precizează Corin Boian.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

„Spitalele și carantinele sunt fabrici de infestare”

Confirmarea infestării sale cu noul coronavirus a venit în ziua schimbării protocolului de testare COVID-19:

Au venit, m-au luat cu izoleta și m-au dus la secția Boli infecțioase a Spitalului Județean (fostul spital „Bălcescu”), unde m-au internat în salon cu un bărbat confirmat POZITIV aflat în ziua a 6/7 de la confirmarea pozitivă, în condițiile în care în corpul nou al spitalului aveau cel puțin 10 saloane libere pregătite pentru primirea unor astfel de cazuri (eu fiind al cincilea caz, împreună cu mine și colegul de cameră mai fiind internate, separat de noi, și 3 femei).

Pentru că nu aveam oficial rezultatul testului din ziua a 13-a, am cerut insistent separarea, explicând conducerii spitalului că dacă testul meu pentru probele din ziua 13 iese NEGATIV, așa cum am primit (încă neoficial) informația, se vor face vinovați de infestarea mea conștientă prin expunerea mea la contactul cu un bolnav (în aceeași situație se află, evident, și  colegul meu de salon)”, mai spune omul de afaceri piteștean.

„Este incorectă, imorală, criminală această procedură”

Corin Boian precizează că abia după ce a semnalat problema autorităților județene, conducerea spitalului a acceptat separarea celor doi pacienți.

După părerea mea, spitalele și carantinele sunt fabrici de infestare, în care oameni bolnavi și suspecți de infestare sunt puși la un loc.

Am un singur mesaj către cei care se fac vinovați de astfel de practici: vor trebui să-și asume aceste îmbolnăviri conștiente atunci când vor fi judecați pentru exterminare în masă.

Este incorectă, imorală, criminală această procedură. Dacă acum, când avem încă spații suficiente, saloane libere, se întâmplă așa, mă întreb cum se vor desfășura lucrurile când spitalele vor deveni supraaglomerate. Îmi vine în minte o maximă a lui Tudor Mușatescu, de care ar trebui să se țină cont: „Când un deștept face pe prostul, are haz. Când un prost face pe deșteptul, are consecințe”, mai spune Corin Boian.

Omul de afaceri trage un semnal de alarmă, adresând un mesaj comun conducerii Consiliului Județean Argeș, Instituției Prefectului și Direcției de Sănătate Publică Argeș: „Lăsați politica, luați decizii concrete! Nu puteți lăsa soarta a 600.000 de oameni pe mâna unui șef de secție care refuză să-și recunoască incapacitatea”.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90