NOR CURIER 930X122

coronavirus

CORONAVIRUS PE PÂINE! RISC ŞI ÎN CAZUL ALTOR ALIMENTE NEAMBALATE

Un studiu realizat de cercetătorii din cadrul Universității București, citat de ziare.com arată că virusul SARS-CoV-2 rămâne ore bune detectabil pe pâine.

Citiți și: Prețuri de infarct! Cât costă o pâine și o apă plată la un market, pe litoral

Cercetătorii se așteptau ca acesta să fie distrus de procesele chimice din pâine, dar, spre surprinderea lor, virusul a fost detectat ore bune după contaminare. La studiu au mai participat Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș” și Institutul de Virusologie „Ștefan S. Nicolau”.

În România, spre deosebire de alte țări, mai mult de jumătate din pâinea vândută este neambalată. Prin urmare, clienții pot să pună mâna direct pe produse și să aleagă ce pâine vor sau să renunțe la ea; evident că persoanele infectate vor contamina cu virus activ pâinea.

Citiți și: Cel mai important aliment se scumpește

Studiul arată, de asemenea, că virusul nu poate să străbată ambalajul. Astfel, s-a constatat că, deși virusul a fost detectat pe ambalaj in intervalele măsurate, nu a fost detectat și pe fața interioară a ambalajului. Deci, după ambalare, pâinea nu mai poate fi contaminată.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • toto spune:

    Serios?Gripa pe paine?Nu am mai auzit…cred ca va bateti joc de noi…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90