930×122 CAPRA 5

pediatrie

EXCLUSIV: SCANDAL LA PEDIATRIE. MAMA UNUI COPIL INTERNAT CA SUSPECT COVID-19 ACUZĂ

Sorina A., mama unui băiețel în vârstă de 8 ani internat marți seara în Spitalul de Pediatrie din Pitești ca suspect de COVID-19, acuză un medic din Compartimentul de Primire Urgențe că a completat fișa medicală a băiatului fără ca măcar să-l fi consultat și că în documentul medical a trecut un simptom pe care fiul său nu l-a manifestat – tuse – doar ca să-l poată încadra în definiția de caz.

Citiți și: Pitești. Incredibil la Lidl: I-a dat cu zacusca în cap! „Ajutor!” Video

Mama povestește pentru ePitești că a ajuns la spital după 3 seri consecutive în care copilul, căruia i-au apărut câteva afte în cavitatea bucală, a făcut febră.

Femeia mărturisește că a luat decizia de a-l aduce pe băiat la spital după ce, anterior, a încercat  în zadar să ia legătura cu medicul de familie.

Citiți și: Pitești. „Șmecherii” care au atacat 2 puști în Centru, prinși! Cine sunt aceștia

„De când am ajuns, doamna doctor m-a luat că nu este bun buletinul, că mint vizavi de domiciliu, că strada din document nu e bună, că de fapt n-aș locui în Pitești, că n-aveam ce căuta la spital și că trebuia să vorbesc cu medicul de familie. A găsit tot felul de motive ca să nu-mi consulte copilul. La insistențele mele, pentru că băiatul avea febră, a venit o doamnă asistent și i-a luat temperatura și probe de exudat.

De la doi metri distanță, fără ca măcar să se fi apropiat de el, doamna doctor a decis că este suspect de COVID-19. A completat o fișă pe care a scris că băiatul are febră, dar și tuse, ceea ce era o mare minciună, pentru că de la debutul febrei, copilul nu a tușit nici măcar o dată. I-am precizat acest aspect și i-am spus că nu poate să-i pună diagnostic fără să-l consulte. Mi-a spus că sunt obligată să-l internez și că dacă refuz sunt pasibilă de amendă. Toate acestea de față cu fiul meu, care a început să plângă: <<Mami, te ia la pușcărie! Mami, te ia Poliția!>> .

A venit un alt medic, pediatru, care l-a consultat, a văzut că are aftele acelea în gât, a spus că-mi prescrie rețetă și că pot merge acasă. Între timp însă, doamna doctor sunase la DSP, în ciuda recomandărilor colegilor, comunicând această minciună, că fiul meu tușește. M-a amenințat că va chema Poliția dacă plec să-l tratez acasă. Domnul doctor n-a mai avut ce să mai spună… Copilul e în spital, dar l-a internat pe un fals”, a declarat pentru ePitești Sorina A.

A doua zi, copilului i-au fost recoltate probe pentru testarea în sistem Real Time PCR, iar până la aflarea rezultatelor, copilul nu poate părăsi spitalul.

Femeia a făcut o plângere către conducerea spitalului, iar cazul a intrat și în atenția DSP Argeș.

„Copilul are simptomatologie… Ce-i drept, nu-i așa de specifică, din informațiile mele. Mămica este într-adevăr agitată, vrea să plece din spital. Copilul este internat ca suspect COVID-19. I s-au recoltat ieri probe Real Time PCR și nu poate părăsi spitalul până nu vine rezultatul, iar când îi vine, trebuie să fie negativ. Procedura spune că trebuie să existe două teste negative consecutive ca să poată părăsi spitalul, dar până vine acest rezultat, nu se poate nici măcar reevalua diagosticul. Și dacă îl scoți din categoria de suspect, tot trebuie să aștepte rezultatul testului COVID-19”, a declarat pentru ePitești colonelul medic Alexandru Guiță, șeful DSP Argeș.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3