NOR CURIER 930X122

firme

„Explozie” în Argeș! Au apărut anul acesta

„Explozie” în Argeș! Au apărut anul acesta
Conform celui mai recent raport al Oficiului Național al Registrului Comerțului, în primele două luni ale anului în curs au fost înmatriculate 743 de persoane fizice autorizate și juridice noi. Față de aceeași perioadă a anului trecut, se înregistrează astfel o creștere de 19,26% a numărului de înmatriculări.
Dacă în ceea ce privește numărul de SRL-uri înmatriculate situația este relativ similară (517 în acest an față de 528 în primele două luni de anul trecut), diferența este uriașă la PFA-uri.
Astfel, în vreme ce în perioada ianuarie 2022 – februarie 2022 erau înmatriculate 63 de PFA-uri, în aceeași perioadă a anului în curs au fost înmatriculate nu mai puțin de 188 de PFA-uri!
Restul de entități înmatriculate reprezintă întreprinderi familiale sau individuale, dar nicio societate pe acțiuni (SA).
Explicația pentru numărul mare de PFA-uri noi este dat de faptul că foarte multe persoane care desfășoară activități agricole nu pot încasa subvenții de la stat sau UE decât dacă sunt organizate sub formă de Persoană Fizică Autorizată (PFA).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3