930 x122 grota rece

curent

Facturile la energie vin într-un alt format

Facturile la energie vin într-un alt format

Citiți și: Decizie crucială! Ce se întâmplă cu ajutoarele de încălzire

Zoltan Nagy-Bege, vicepreședintele ANRE, a declarat, citat de psnews.ro, că furnizorii de energie electrică vor fi obligați să emită facturile într-un format mai simplu, după noi reguli.

Consumatorii vor primi facturile în noul format începând din luna mai.

Citiți și: Informația pe care trebuie să o știe piteștenii din aceste zone!

Schimbarea e menită să-i ajute pe oameni să înțeleagă mai ușor cum s-a ajuns la suma pe care trebuie să o achite. Vicepreședintele ANRE a insistat, din nou, că e indicat ca oamenii să trimită indexul în fiecare lună.

Indexul va fi trecut pe prima pagină a facturii, la fel și intervalul în care trebuie comunicat. Intervalul nu trebuie să fie mai mic de cinci zile pe lună.

Furnizorii vor fi obligați ca de acum încolo, în anexa facturii, să prezinte o comparație a evoluției consumului cu aceeași perioadă a anului trecut.

Detalii, AICI

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

6 comentarii

  • Năstase Gabriela spune:

    In 2022 am dat indexuri contor telefonic, in contul meu de la Electrica Furnizare Ploiesti și totuși acestea nu sunt înregistrate. Cum vor compara furnizorii index din 2023 cu 2022?

  • Petrica Camja spune:

    De ce se întârzie atât de mult emiterea facturilor de energie electrica și de ce nu se înregistrează indexurile de contor,trimise lunar online?

  • Marthi bela spune:

    EU personal,nu am avut NICi o problema Pana la Luna Decembrie.Transmit fiecare Luna,probléma cand,nu nu primin la Timp si scimba perioade autocitire.

  • Toma spune:

    Neìntegistrarea indexului este o metoda prin care se poate emite factura cu pret maxim deoarece la doua luni se depaseste pragul de 255kw. Dupa unii mareti conducatori de la electrica noi,consumatorii,suntem niste idioti,cu totii,iar ei sunt intelgenti. Nu domnilor,mai stim si noi cate ceva. Mai am o intrebare: De ce nu functioneaza citirea de la distanta cu noile contoare,DESTEPTE,montate ” pe genunchi”? Cine raspunde de acest fiasco? Bani aruncati sau incasati ilegal,poate,de cineva.

  • Viorica spune:

    Am transmis lunar dar din noiembrie nu au mai fost luate in seama.Apare ca a fost transmis cu succes dar nu apare inregistrat.

  • Szekely lili spune:

    In fiecare luna trimit indexul „cu succes”si tot din trei in trei luni primesc factura.Va rog,spuneti,care este smecheria???Daca Sun la call center,dupa trimiterea indexului mi se comunica ca indexul nu este corect,fiindca aici nu pot trimite indexul consumul de zi si de noapte.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90