930 x122 grota rece

facultate

Facultatea, gratis pentru studenți! Vezi condițiile!

Facultatea, gratis pentru studenți! Vezi condițiile!

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

O propunere de modificare a legii învățământului superior ar permite studenților să se mute la altă facultate, în același ciclu universitar, la ,,fără plată”.

Fără costuri suplimentare.

Citiți și: Măsură pentru abandonul universitar: Statul plătește ca sa-și motiveze studenții!

Dacă renunță la studii în primul an și sunt acceptați pe un loc finanțat de la buget în alt program.

Scopul inițiativei este să reducă abandonul universitar.

Și să îi ajute pe studenți să aleagă mai bine.

În prezent, un astfel de transfer presupune achitarea prealabilă a taxelor de școlarizare către facultatea de la care studentul dorește să plece.

Conform modificărilor propuse, studenții se vor muta la o altă facultate în mod gratuit.

Acest lucru este posibil ,,în condițiile în care persoana renunță la continuarea studiilor până la finalul primului an universitar din cadrul primului program de studii și este admisă pe un loc finanțat de la bugetul de stat, în următorul an universitar, în cadrul altui program de studii universitare”.

Facultatea, gratis pentru studenți! Vezi condițiile!

Inițiatorii proiectului susțin că majoritatea tinerilor care abandonează studiile universitare în primul an de studii, o fac din următoarele motive:

– nevoi financiare.

– fie ca urmare a faptului că nu s-au informat suficient cu privire la programul de studii urmat.

Totodată, se arată în document, procentul ridicat de analfabeți funcționali care absolvă ciclurile gimnaziale de învățământ este supus riscului de a face alegeri greșite în ceea ce privește alegerea facultății.

Având așteptări nerealiste cu privire la nivelul de dificultate al acesteia.

În momentul de față, mutarea la un alt program de studii gratuite nu este posibilă decât în condițiile în care studentul achită contravaloarea serviciilor de școlarizare de care a beneficiat până în momentul mutării.

Numai în condițiile în care noul program universitar la care dorește să se mute este organizat exclusiv în regim gratuit, cu finanțare de la stat.

Detalii, AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3