Donaris 930 x 122

angajat

Fapte deosebit de grave ale unui angajat din Primăria Pitești!

Fapte deosebit de grave ale unui angajat din Primăria Pitești!

Citiți și: Pitești. Scandal pe Strada Mare: S-au luat la bătaie de față cu lumea speriată

În ziua de 11 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitaţii Economice Argeș, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

Polițiștii au stabilit că, în cursul lunii iunie 2021, ca urmare a cererii formulată de reprezentantul unei societăți comerciale din Moșoaia, respectiv bărbat de 45 de ani, reprezentantul autorității administraţiei publice locale a eliberat investitorului imobiliar o autorizație de construire vizând o construcție „Locuință P+2E (trei unități locative, 4 locuri de parcare), împrejmuire teren și organizare șantier”, pentru un imobil situat în municipiul Pitești.

Citiți și: Premieră în Pitești. Surpriză inedită în Centru

Deși obiectivul de investiții, aprobat spre construire, trebuia să cuprindă „Locuință P+2E (3 unități locative, 4 locuri de parcare)”, ulterior realizării construcției, reprezentantul societății investitoare, ca membru al comisiei de recepție, alături de reprezentantul autorității administraţiei publice care a emis autorizaţia de construire și de un specialist în domeniul lucrărilor de construcţii, cu participarea reprezentantului executantului şi al proiectantului, au admis, necorespunzător, recepția la terminarea lucrărilor, deși acestea fuseseră realizate pe alt regim de înălțime decât cel proiectat și respectiv autorizat de către administrația publică locală.

Prin această activitate, s-a creat o vătămare a intereselor unității administrative teritoriale, în condițiile în care au fost încălcate prevederile legale referitoare la executarea lucrărilor de construcții, prin nerespectarea condițiilor de urbanism și recepție a acestora.

S-au făcut percheziții

Reamintim că în ziua de 22 noiembrie 2021, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat 6 percheziții în acest caz.

Patru au fost în municipiul Pitești, una în Moșoaia și una în Bradu, la sediul unei instituții publice și sediile unor societăți comerciale, precum și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor ce fac obiectul cercetărilor.

De asemenea, reamintim că, în ziua de 09 februarie 2022, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat 13 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane, precum și la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale.

La aceeași dată, în urma administrării probatoriului, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, față de un bărbat de 45 de ani, din Moșoaia, cu ocazia perchezițiilor fiind descoperite și ridicate documente cu valoare probatorie, telefoane mobile, un sistem de calcul și mai multe unități de memorie externă.

Trimiși în judecată

În continuarea cercetărilor din același dosar, în ziua de 14 noiembrie 2022, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș au continuat cercetările în același dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești și au reținut doi bărbați, de 53 de ani, din Pitești și de 51 de ani, din București.

Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată, față de 5 persoane fizice și față de o persoană juridică, respectiv 4 bărbați cu vârste între 46 și 67 de ani, o femeie de 61 de ani, precum și o societate comercială cu sediul în localitatea Moșoaia.

Este vorba despre blocul ridicat ilegal în Piteşti, în zona Tancodrom.

Mai multe detalii pe marginea subiectului, AICI.

Supernova_2022_supersobota_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

2 comentarii

  • Mihai spune:

    Acest jmecher ,Florian’ a făcut 10 blocuri declarând case P+1 in Autorizație și cu ajutorul primăriei face bloc P+2-3. Acum S-a mutat pe Moșoaia ca acolo merge mai ușor. Lângă blocul asta mai e unu la 3 M de el făcut la fel. Sa se verifice și la alea din urma cum au fost închise Autorizațiile și cine a semnat.

  • Gicu spune:

    Centru, Egalitatii 24 bloc P+3 în zona de protecție P+1+m. Hai PSD, hai PNL, cu recepția, hai ca poti! Stau banii blocați în ziduri.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90