930X122 MAIA

angajat primăria Pitești

Breaking news! Angajat al Primăriei Pitești, reținut de Poliție!

Update, ora 16.26, Primăria Pitești transmite oficial:

„Este în desfășurare ancheta Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în dosarul penal format ca urmare a plângerii penale 59543/15.11.2021, formulată de UAT Pitești, privind edificarea unui bloc de locuințe situat în municipiul Pitești.

Citiți și: Culmea tupeului! Șofer prins băut la volan, de două ori într-o zi

În cauză, există bănuiala rezonabilă din partea organelor de anchetă, privind construcția și recepția clădirii respective, că acestea s-ar fi realizat cu încălcarea prevederilor legale.

În data de 15 noiembrie 2022, Primăria Municipiului Pitești a fost informată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești că față de un angajat al primăriei citat anterior, în 14 noiembrie, s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, printre alte măsuri fiindu-i interzis să mai desfășoare activități similare activității în exercitarea căreia a săvârșit faptele reținute în sarcina sa. Vor fi puse în aplicare măsurile dispuse de procuror, raportat la calitatea acestuia de funcționar public.

Citiți și: „Șmecher” ajuns pe mâna Poliției. Ce i-a putut face unei femei

În dosarul penal în speță, UAT Pitești are calitatea de persoană vătămată, iar activitatea administrativă a municipiului nu este afectată. UAT Pitești susține o colaborare transparentă cu instituțiile statului privind legalitatea construcțiilor și dezvoltarea urbanistică în municipiu.”

Știrea inițială, ora 16.00

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști în cazul blocului ridicat ilegal în Piteşti, în zona Tancodrom. Este vorba despre reprezentantul unei societăți comerciale din Moșoaia (bărbat de 53 de ani) și un angajat al Primăriei Pitești (bărbat de 51 de ani).

Facem precizarea importantă că, la momentul producerii infracțiunii, bărbatul de 51 de ani era angajat al instituției.

Poliția Argeș precizează:

„În ziua de 14 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești și au reținut doi bărbați, de 53 de ani, din Pitești și de 51 de ani, din București, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual.

Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul lunii iunie 2021, ca urmare a cererii formulată de reprezentantul unei societăți comerciale din Moșoaia, respectiv bărbat de 45 de ani, reprezentantul autorității administrației publice locale a eliberat investitorului imobiliar o autorizație de construire vizând o construcție „Locuință P+2E (trei unități locative, 4 locuri de parcare), împrejmuire teren și organizare șantier”, pentru un imobil situat în municipiul Pitești.

Deși obiectivul de investiții, aprobat spre construire, trebuia să cuprindă „Locuință P+2E (3 unități locative, 4 locuri de parcare)”, ulterior realizării construcției, reprezentantul societății investitoare, ca membru al comisiei de recepție, alături de reprezentantul autorității administraţiei publice care a emis autorizaţia de construire și un specialist în domeniul lucrărilor de construcţii, cu participarea reprezentantului executantului şi al proiectantului, au admis, necorespunzător, recepția la terminarea lucrărilor, deși acestea fuseseră realizate pe alt regim de înălțime decât cel proiectat și respectiv autorizat de către administrația publică locală.

Prin această activitate, pe de o parte s-a creat o pagubă în patrimoniul persoanelor fizice și/sau juridice care au încheiat antecontracte de vânzare- cumpărare pentru unitățile locative ce au fost construite efectiv, iar pe de altă parte, s-a creat o vătămare a intereselor unității administrative teritoriale, în condițiile în care au fost încălcate prevederile legale referitoare la executarea lucrărilor de construcții cu respectarea condițiilor de urbanism și recepția acestora.

Au avut loc mai multe percheziții

Reamintim că în ziua de 22 noiembrie 2021, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat 6 percheziții, dintre care patru în municipiul Pitești, una în Moșoaia și una în Bradu, la sediul unei instituții publice și sediile unor societăți comerciale, precum și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

De asemenea, reamintim că, în ziua de 9 februarie 2022, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat 13 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane, precum și la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale.

La aceeași dată, în urma administrării probatoriului, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, față de un bărbat de 45 de ani, din Moșoaia, cu ocazia perchezițiilor fiind descoperite și ridicate documente cu valoare probatorie, telefoane mobile, un sistem de calcul și mai multe unități de memorie externă.

Cei doi bărbați reținuți în cursul zilei de 14 noiembrie a.c. urmează să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.”

555×222  MAIA

Comentarii

Un comentariu

  • Geo spune:

    Deci dacă este ilegal se va dărâma asta este întrebare corectă

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3