NOR CURIER 930X122

bani de la stat

Femeile vor primi peste 4.000 € de la stat pentru tratarea infertilității

Femeile din România vor primi bani de la stat pentru tratarea infertilității.

Citiți și: Noi vouchere de la stat! Români care beneficiază de 16.500 de lei

Informația a fost confirmată de ministrul Familiei. Astfel, femeile cu vârsta cuprinsă între 20 și 45 de ani vor primi 22.250 de lei, aproximativ 4.450 de euro (la un curs de 1 € = 5 lei), pentru tratarea problemelor privind fertilitatea.

Această sumă reprezintă decontarea cheltuielilor cu procedurile medicale.

Citiți și: Statul dă bani românilor care au găzduit refugiați ucraineni

Potrivit proiectului, măsura vizează atât femeile singure, cât și cuplurile.

„Am publicat pe site-ul Ministerului Familiei un pachet de documente care se referă la decontarea procedurilor de fertilitate în clinicile din România – și la spitalele de stat și la clinicile private.

Este vorba despre programul pe care l-am propus când eram primar general și care funcționează și în acest moment în București, chiar dacă redus.

Noi decontăm 1.000 de proceduri pe an, acum se decontează parțial, doar 100 pe an, și în urma acestui program, o șansă pentru cuplurile infertile, s-au născut în București 500 de copii și sunt 100 de sarcini în evoluție”, a declarat ministrul Familiei.

„Pentru cuplurile care au problema infertilității venim cu acest program direct, targetat, asumat, prin care statul, prin Ministerul Familiei și Ministerul Sănătății decontează, practic, atât tratamentul, monitorizarea, procedura.

Pe perioada procedurii, femeia are nevoie de mai multe zile libere de la birou – între 7 și 10 zile. Este ceea ce ne transmit specialiștii și, de asemenea, organizațiile și fundațiile cu care am lucrat pe acest proiect”, a mai explicat ministrul.

Sursă: E-JURIDIC.RO

Foto descriptiv: Sfatul medicului

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3