930×122 CAPRA 5

bani de la stat

Statul dă bani românilor care au găzduit refugiați ucraineni

Bani de la stat pentru românii care au găzduit refugiați ucraineni.

Citiți și: Noi vouchere de la stat! Români care beneficiază de 16.500 de lei

Românii care au găzduit în luna martie refugiați ucraineni pot depune, până marți, cererile pentru a primi de la stat banii pentru decontarea alimentelor.

Deocamdată, suma decontată este de doar 20 de lei pe zi pentru fiecare persoană cazată. Însă, Guvernul României a adoptat recent un act normativ prin care a majorat cu încă 50 de lei suma pe care statul o decontează pe zi pentru un refugiat, potrivit rador.ro.

Citiți și: Femeile vor primi peste 4.000 € de la stat pentru tratarea infertilității

Se prevede faptul că în primele trei zile lucrătoare ale lunii se depun documentele aferente lunii anterioare. Referitor la cei 50 de lei prevăzuți în legislație pentru cazare, trebuie precizat faptul că nu avem încă norme metodologice.

De aceea, încurajăm pe toți cetățenii care în luna martie au cazat cetățeni ucraineni să își depună acum pentru a primi cei 20 de lei pentru serviciile de masă, urmând ca în momentul în care apar normele procedurale să primească și cei 50 de lei.”, a explicat subprefectul de Timiș, Sorin Ionescu, la Radio România Actualități, potrivit rador.ro

Cei care nu reușesc totuși să depună cererile în termenul recomandat și o fac mai târziu vor primi banii luna următoare.

Solicitările pot fi depuse la centrele locale de suport.

Foto principal: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA