New Profesional Consult 930 x 122

Altex

Firme colosale, sancțiuni de aproape 25 milioane €

Firme colosale, sancțiuni de aproape 25 milioane €

Citiți și: Peste 1 milion de clienți trebuie să știe asta. Ce s-a întâmplat cu CEZ

Patru firme prestigioase au fost amendate cu suma de 123 de milioane de lei.

Consiliul Concurenței a sancționat firmele pentru participarea la o înțelegere anticoncurențială pe piața comercializării televizoarelor și telefoanelor mobile, în perioada 2019-2021.

Citiți și: Tranzacția care implică gigantul de energie CEZ, ,,luată la ochi”

Este vorba despre companiile SEROM, Dante International S.A., Altex România S.R.L. și Flanco Retail S.A .

Amenzile au fost aplicate astfel:

SEROM                                                        75.441.655 lei

Dante Internațional                                20.311.427 lei

Altex România                                          21.376.113 lei

Flanco Retail                                                6.223.580 lei

Consiliul Concurenței transmite:

,,Înțelegerea anticoncurențială a constat în fixarea prețurilor de revânzare a unor produse de către SEROM și fiecare din partenerii săi comerciali, respectiv Altex, Dante și Flanco, ceea ce a condus la limitarea capacității celor trei comercianți cu amănuntul de a-și stabili independent prețurile de revânzare.

Astfel, a fost restricționată concurența la nivelul comerțului cu amănuntul, având efect asupra consumatorilor, care au plătit prețuri mai mari pentru anumite tipuri de televizoare și telefoane mobile. Televizoarele și telefoanele mobile reprezintă unele dintre cele mai importante produse electronice și de comunicații.

Firme colosale, sancțiuni de aproape 25 milioane €

Indiciile care au stat la baza declanșării investigației au inclus și informații primite pe Platforma Avertizorilor de Concurență, un instrument prin intermediul căruia se pot aduce în atenția autorității încălcările Legii concurenţei, în mod anonim.

Platforma poate fi accesată la https://report.whistleb.com/ro/consiliulconcurentei.

Reamintim că legea concurenței interzice orice înțelegeri între companii și practici concertate care împiedică, restrâng sau denaturează concurența pe piața românească, în special cele care stabilesc prețuri de cumpărare sau de vânzare sau orice alte condiții de tranzacționare.

Deciziile Consiliului Concurenței sunt executorii, iar amenzile aplicate reprezintă venituri la bugetul de stat.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) pune în aplicare decizia de sancționare a autorității de concurență și execută amenzile.”, se arată în comunicatul de presă.

Foto: Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90