New Profesional Consult 930 x 122

apa canal

Furt de apă masiv în Piteşti şi într-o comună învecinată

Furt de apă masiv identificat de reprezentanţii S.C. Apă Canal 2000 S.A. pe străzile Baloteşti şi Lăbuşeşti, anunţă directorul societăţii, Mihail Marinescu.

Citiți și: Gentea: „Toată lumea fură apă! Îmi e jenă să vă spun!”

„Deşi în comunicatele anterioare am prezentat riscurile şi sancţiunile la care se expun utilizatorii serviciului de alimentare cu apă care utilizează branşamente ilegale, acţiunile de control din ultima saptămână demonstrează că furtul de apă se menţine la cote ridicate.

Astfel, în intervalul 4 – 13 octombrie 2021, reprezentanţii S.C. Apă Canal 2000 S.A. au identificat mai multe neconformităţi la utilizatori casnici din str. Baloteşti – Municipiul Piteşti şi din str. Lăbuşeşti – Comuna Bascov, şi anume: sigilii rupte, apometre blocate, by-pass-uri, alte lucrări clandestine de ocolire a contorului şi racorduri de canalizare clandestine, utilizate fără relaţie contractuală.

Citiți și: Piteşti: Bogătani cu vile de lux, prinşi cu branşamente ilegale pentru furt de apă

CAZURI CONCRETE

Pentru exemplificare, vom prezenta 3 situaţii care au în comun următoarele elemente: proprietăţi impresionante cu solarii, grădini de legume, gazon şi un consum de apă care în anumite perioade nu depăşeste 1 m.c. pe lună.

La data de 04.10.2021, la un utilizator din strada Lăbuşeşti – Bascov, echipa de control a operatorului a identificat o lucrare clandestină de ocolire a contorului. În acest caz, branşamentul ilegal a fost identificat fără efort, fiind vizibil în căminul de apometru.

La data de 07.10.2021 şi respectiv 13.10.2021 echipele Serviciului Control din cadrul S.C. Apă Canal 2000 S.A. au identificat prin săpătură înainte de apometru alte două branşamente ilegale la două proprietăţi din strada Baloteşti – Piteşti.

Toate branşamentele ilegale sunt desfiinţate pe loc de echipele S.C. Apă Canal 2000 S.A., lucrările fiind suportate de utilizatorii în cauză.

 

 

Proprietarii imobilelor verificate vor achita către S.C. Apă Canal 2000 S.A. o cantitate suplimentară de apă şi canalizare, calculate în sistem pauşal, retroactiv, vor suporta contravaloarea lucrărilor de desfiinţare  a branşamentelor clandestine, riscând de asemenea şi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Pentru stoparea acestor acţiuni ilegale, care afectează atât operatorul, cât şi ceilalţi utilizatori din zonă, echipele de control ale S.C. Apă Canal 2000 S.A. vor continua verificările la locaţiile cu consum de apă redus, atât în Municipiul Piteşti şi Comuna Bascov, cât şi în celelalte localităţi din aria de operare.

Consumurile ilegale de apă pot fi sesizate pe adresa de e-mail [email protected] sau la Ghişeul Unic al societăţii din Piteşti, Bd. I.C. Brătianu, nr. 24A, urmând a fi verificate şi tratate conform prevederilor legale în vigoare.”, se precizează într-un comunicat Apă Canal.

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

Un comentariu

  • radu v spune:

    Foarte bine fac angjatii Apa-Canal ca-i depisteaza si pedepsesc furtul. Si epitesti face bine ca expune aceste cazuri. Ma mir ca pentru iste apa furata unii oameni risca dosar penal

570×90 MAIA