Donaris 930 x 122

Apă Canal 2000 S.A

Gentea: „Toată lumea fură apă! Îmi e jenă să vă spun!”

UPDATE, 24 MARTIE, ORA 11:48

În cadrul conferinței de presă a Primăriei Pitești, care se desfășoară în aceste momente, primarul Cristian Gentea a adus în discuție și problema furtului de apă din municipiu.

Citiți și: Se anunță un proiect-mamut în localități din Argeș

Edilul îndeamnă piteștenii la responsabilitate.

”ÎMI E ȘI JENĂ SĂ VĂ SPUN!”

Cristian Gentea: „Vreau să spun câteva cuvinte și despre Apă Canal. După cum ați văzut pe site-uri, în presă, în comunicatul pe care l-au dat, deja am ajuns în două luni de zile la dosare penale și la facturi emise mai multe de 300 de mii de lei.

Citiți și: Pitești: Pregătiți-vă din timp! Se oprește apa!

Nu e frumos, dar vă spun direct, că așa sunt, toată lumea fură apă! Este incredibil! Eu fac doar un apel la responsabilitate, pentru că ne furăm tot pe noi.

Îmi este și jenă să vă spun. N-am văzut pensionari care apelează la așa ceva, n-am văzut familii cu venituri modeste, mi-e rușine de rușinea lor, cine face așa ceva. Și spălătorii, și restaurante, și persoane care îi dau banii afară din casă.”

VIDEO – Vezi discuția începând cu minutul 19

Știrea inițială, 22 martie, ora 16:08 – Incredibil! Patron de restaurant care fură apă în Pitești!

De la începutul anului 2022, S.C. Apă Canal 2000 S.A. a efectuat mai multe controale la baruri, restaurante şi alţi consumatori casnici, de pe raza următoarelor zone: Bradu (Platoul Prundu-Craiovei), Piteşti (Platoul Găvana, Zona Căpitan Cuţui, Zona Pieţei Ceair), dar şi utilizatorii debranşaţi din toată aria de operare.

În urma acestor verificări, două restaurante, unul din Pitești, celălalt din Albota, au fost prinse furând apă.

Societatea Apă Canal precizează:

„Pe perioada 01.01. – 21.03.2022 S.C. Apă Canal 2000 S.A., prin personalul de specialitate din cadrul Serviciului Control, a efectuat un număr de 170 de verificări, principalele neconformităţi constatate fiind următoarele: 11 by-passuri, 13 branşamente de apă clandestine, 45 de racorduri de canalizare clandestine, 4 utilizatori cu sigiliul rupt, 6 utilizatori la care s-a constatat apometrul blocat şi intervenţie neautorizată asupra acestuia, 3 utilizatori debranşati care beneficiau de apă la data controlului şi 28 de surse proprii necontorizate şi nedeclarate la operator pentru facturarea cantităţii de canal.

Valoarea totală a facturilor emise în această perioadă, reprezentând contravaloarea prejudiciilor şi a taxelor de auditare pentru branşamente de apă şi racorduri de canal clandestine a fost de peste 320.000 lei, din care peste 85% reprezintă debite încasate, acceptate la plată şi în termenul scadent.

Printre ultimele acţiuni de control amintim 2 restaurante la care s-au constatat nereguli în domeniul serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare.

Patronul plătea facturi de 10 lei

În cadrul unei acţiuni de control desfăşurată în data de 18.03.2022 reprezentanţii Serviciului Control din cadrul S.C. Apă Canal 2000 S.A. au efectuat verificări la un bar-restaurant din Municipiul Piteşti, zona Gheorghe Doja (Str. Al. Şcolii Normale) şi au constatat că există intervenţie neautorizată asupra aparatului de măsură, modalitate prin care se sustrăgea apa din reţeaua publică de distribuţie, fără a fi contorizată. Apometrul asupra căruia s-a intervenit prezenta urme vizibile de manevrare, iar mecanismul de înregistrare era blocat. Agentul economic avea un consum de apă infim, raportat la activitatea desfăşurată, dovada fiind ultimele facturi emise de operator cu valori de 9 – 10 lei, reprezentând contravaloarea a 1 m.c. apă şi canal.

La data controlului, reprezentanţii S.C. Apă Canal 2000 S.A. au sesizat organele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt. La faţa locului s-a prezentat un echipaj al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş – Secţia de Poliţie nr. 4 Piteşti, care a constatat că aspectele sesizate se confirmă.

Agentul economic va achita un prejudiciu pentru serviciul de alimentare cu apă şi canalizare, va achita contravaloarea apometrului fraudat, la care se adaugă răspunderea penală a reprezentantului legal.

În aceeaşi zi, 18.03.2022, un alt restaurant care îşi desfăşura activitatea pe raza comunei Albota, a fost identificat fără contract încheiat cu S.C. Apă Canal 2000 S.A., care deţinea o sursă proprie necontorizată şi nedeclarată la operator, iar apele menajere provenite de la activitatea de restaurant se deversau într-un racord de canalizare ilegal, fără contract. În acest caz s-a dispus: contorizarea sursei proprii, facturarea serviciului de canalizare retroactiv şi a contravalorii auditării racordului clandestin.

Verificările continuă

Aducem la cunoştinţă pe această cale că Operatorul Regional S.C. Apă Canal 2000 S.A. va continua verificarea conformităţii şi legalităţii branşamentelor de apă şi a racordurilor de canalizare şi ne dorim ca toţi utilizatorii serviciilor prestate de societatea noastră să fie conştienţi de riscurile la care se expun dacă nu au un contract încheiat sau recurg la diverse mijloace de fraudare a consumului de apă.”, transmite Scocietatea Apă Canal, într-un comunicat de presă.

Foto principal: descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

9 comentarii

  • Ionescu spune:

    Dar Scapă-n canal 2000 SA nu fură? Te jecmănesc de bani dacă te branșezi la ei.1200 lei să-ți monteze un contor de apă. Niște jepcari sub oblăduirea primăriei Pitești. Rușine!!!

  • gicu spune:

    Verificati si Hotel Victoria (Egalitatii). Are captare apa de adancime (bazin de inot, hotel) si deverseaza in canalizare.
    Mai are un bazin/sauna si pe Sfanta Vineri.

  • Ion spune:

    Se stie de ani de zile ca produce bani pt partid. Din pacate nu se poate face nimic, se cerceteaza ei intre ei ( sefi sunt pusi de partid)

  • Marina spune:

    Să se facă controale și la Asociațiile de locatari,inclusiv la locatari!

  • Gelu spune:

    Dacă constatați că fură, debranșații pe o perioadă de: doi la cinci ani

  • Dobrescu Aurelian spune:

    Interesant și populist mesajul domnului primar. Dornic de un nou mandat face orice să-și arate incapacitatea de gestiona FURTURILE cu bună știință pentru propriul partid, sau poate și mai mult. Concret eu am fost verificat de salariații de la Apa Canal au văzut ca am apometru cu citire prin internet, dar au trecut f f ușor cu vederea la cei din preajma mea care folosesc apa fără nici cea mai mica contorizare. Răspunsul… „ce sa le facem domnule se descurca fiecare” Asa ca domnule primar lăsați impresia ca va ocupați de gestionarea orașului și mai bine aveți grije de cei de la care primiți sprijinul votului la care sperați fără sa va mai lăudați ca faceți ceva în orașul asta. NU ATI FĂCUT NIMIC DE CAND ATI FOST ALES, NUMAI MINCIUNI ȘI AVANTAJE PENTRU PARTIDUL DUMNEAVOASTRĂ ȘI PRIETENII APROPIAȚI PE CARE I-AȚI ANGAJAT ÎN PRIMĂRIE. ÎNCERCAȚI SA FIȚI MAI SERIOS ȘI SA NU MAI MINȚIȚI CETĂȚENII ORAȘULUI.

  • Gogu spune:

    Eu ni am furat nimic, niciodata. Asa ca nu generalizati si fiți mai atent cum va exprimări.

  • Bucur Florica spune:

    Adevărul este că, după ce am citit acest articol-manifest împotriva celor bogați care fură (mereu au furat, ăsta e năravul parveniților!), sunt mai…liniștită: factura mea la întreținere, nu va mai fi, de-acum încolo, 733lei/ lună, ci va „scădea nesimțitor” la 800 lei, pentru că Apă Canal „iubește oamenii cinstiți si ” ieftinește” serviciile către cei care au venituri modeste! „Mulțumim”!

  • Maria spune:

    RUSINE!AVEM SI NOI HOTI DE APA!Plătim noi și ce consuma ei!sper sa fie prinși.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3