930×122 CAPRA 5

Aramco

Gigantul petrolier Aramco a semnat cu Renault și Geely

Grupul saudit Aramco a semnat o scrisoare de intenție pentru a deveni acționar minoritar în cadrul noii companii de tehnologie în domeniul sistemelor de propulsie care va fi constituită de Renault Group împreună cu Geely.

Citiți și: A început divizarea Automobile Dacia!

Investiția Aramco ar urma să susțină dezvoltarea de soluții pentru combustibili sintetici și a tehnologiilor avansate în domeniul propulsiei cu hidrogen.

Noua companie va avea o capacitate anuală de producţie de peste 5 milioane de transmisii și motoare cu combustie internă, hibridă și plug-in hibridă.

Dhahran, Arabia Saudită, Boulogne-Billancourt, Franța, Hangzhou, Hong Kong SAR, China, 2 Martie 2023 — Aramco a semnat o scrisoare de intenție pentru a deveni acționar minoritar în cadrul noii companii de tehnologie în domeniul sistemelor de propulsie care va fi constituită de Renault Group împreună cu Geely Holding Group (Geely Holding) și Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto HK.0175) — denumite în comun “Geely”. Noua companie va fi dedicată tehnologiilor de propulsie cu combustie internă și hibridă.

Investiția Aramco va susține dezvoltarea companiei și va contribui la cercetarea și dezvoltarea unor soluții de combustibili sintetici și a unor tehnologii de nouă generație în domeniul propulsiei cu hidrogen. Este de așteptat ca Renault Group și Geely să-și mențină cote de participare egale în noua entitate independentă.

Cu o rețea globală de 17 uzine mecanice și 5 centre R&D pe trei continente, viitoarea companie ar urma să devină un furnizor global cu o capacitate de producţie anuală de peste cinci milioane de transmisii și motoare cu combustie internă, hibride și plug-in hibride, vândute în peste 130 de țări.

Luca de Meo, CEO Renault Group:

„Parteneriatul cu Aramco va duce la un nou nivel compania noastră mixtă cu Geely Group și o va plasa în prima linie a cursei pentru dezvoltarea tehnologiilor de propulsie cu combustie internă cu emisii foarte scăzute. Intrarea Aramco reprezintă un aport unic de know-how care va ajuta la dezvoltarea unor inovații revoluționare în domeniul combustibililor sintetici și ai hidrogenului”.

Daniel Li, CEO al Geely Holding Group:

„Ne bucurăm că Aramco ni se alătură pentru crearea unei companii lider la nivel global în domeniul sistemelor de propulsie sustenabile. Investiția propusă de Aramco reprezintă o recunoaștere din partea unui lider mondial în perspectivele de afaceri ale noii entităţi și a viziunii de pionierat în dezvoltarea combustibililor cu emisii scăzute de carbon, precum metanolul sau hidrogenul”.

Mohammed Y. Al Qahtani, Aramco Executive Vice President of Downstream:

„Această scrisoare de intenție reprezintă un reper major al angajamentului nostru permanent față de dezvoltarea tehnologiilor de transport și constituie o platformă pentru susținerea eforturilor de cercetare și dezvoltare ale Aramco în domeniul soluțiilor de motorizare inovatoare. Colaborarea noastră cu Renault și Geely va susține dezvoltarea sistemelor de propulsie pentru întreaga industrie auto și se va încadra în demersurile mai largi de dezvoltare a operațiunilor noastre la nivel global”.

Despre Zhejiang Geely Holding Group

Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding) este un grup auto care deține mai multe mărci bine-cunoscute din domeniu și care desfășoară operațiuni ce acoperă întregul lanț de valoare al industriei auto, de la cercetare și dezvoltare, la design și producție, vânzări și servicii post-vânzare. Înființată în 1986 de către Eric Li, Președintele companiei, în orașul Taizhou din provincia chineză Zhejiang, Geely Holding și-a început activităţile în domeniul industriei auto în 1997.

Sediul său se află în prezent în orașul Hangzhou din China. Geely Holding deține, printre altele, următoarele mărci: Geely Auto, Lynk & Co, ZEEKR, Geometry, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto și Cao Cao Mobility. Geely Holding a vândut în 2022 peste 2,3 milioane de vehicule. Dintre acestea, 615.121 unități au fost vândute de Volvo Cars și 1.432.988 unități de entitatea Geely Auto Group, listată la bursa din Hong Kong.

Geely Holding are peste 120.000 de salariați pe plan internațional și figurează de 10 ani pe lista Fortune Global 500. Mai multe informații despre Geely Holding Group sunt disponibile pe site-ul oficial www.zgh.com

Despre Geely Automobile Holdings Limited

Geely Automobile Holdings Limited (“Compania” și subsidiarele sale, denumite colectiv “Grupul”) (cod bursier SEHK: 175) este un constructor auto, specializat în dezvoltarea, producția și vânzarea de automobile. Majoritatea vânzărilor sunt încă realizate pe piața chineză, dar Grupul a început deja în cursul ultimilor ani expansiunea pe pieţele externe. Grupul dispune de mai multe uzine în China continentală, în care lucrează peste 40.000 de angajați. Compania este listată la bursa din Hong Kong (“SEHK”) iar din 2017 este parte a indicelui Hang Seng. Acționarul majoritar al Companiei este Zhejiang Geely Holding Group.

Despre Renault Group

Renault Group se află în avangarda unei mobilități care se reinventează. Având o expertiză unică în domeniul electrificării și beneficiind de alianța sa cu Nissan și Mitsubishi Motors, Renault Group se bazează pe complementaritatea celor patru mărci ale sale – Renault, Dacia, Alpine și Mobilize, și propune clienților săi soluții de mobilitate durabile și inovatoare. Prezent în peste 130 de țări și având peste 111.000 de salariați, Grupul  a vândut 2,1 milioane de vehicule în 2022.

Obiectivul său este cel al unei mobilități care să îi apropie pe oameni. Pregătit oricând să facă față provocărilor, atât pe șosea, cât și în competiție, Grupul este angajat într-o transformare ambițioasă și generatoare de valoare. Aceasta este centrată asupra dezvoltării de tehnologii și de servicii inedite, precum și a unei game de autovehicule competitive, echilibrate și electrificate. Preocupat de protejarea mediului înconjurător, Renault Group are ambiția de a ajunge la emisii zero de CO2 în Europa în 2040.

https://www.renaultgroup.com/en

Despre Aramco

Aramco este o companie globală integrată din domeniul energiei și al produselor chimice. Aramco realizează o optime din producția mondială de petrol și dezvoltă noi tehnologii în domeniul energiei. Obiectivul companiei este de a face ca resursele energetice să fie mai sustenabile și mai utile, pentru a asigura stabilitatea și creșterea economică pe termen lung în întreaga lume. www.aramco.com

Foto principal: descriptiv

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90