EcoMoto 930×122

concedieri

Guvernul anunță ziua în care încep oficial concedierile!

Guvernul aduce vești noi pentru români. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că ordonanța de urgență ce prevede tăieri de cheltuieli în aparatul bugetar va fi aprobată vineri.

Citiți și: Motive de îngrijorare pentru salariați!

Guvernul va începe concedierile

Premierul anunță că s-a decis, în regim de urgență, reducerea consilierilor din cadrul Ministerelor. În multe dintre situații, numărul angajaților va fi redus la jumătate. Concedieri sunt anunțate în mai multe domenii.

Citiți și: Transport metropolitan – NU, apă maro – DA, mașină electrică – DA, salariu 2000 €

În ședința de azi a executivului am decis ca ordonanța referitoare la reducerea cheltuielilor publice să fie discutată și aprobată în ședința de guvern de vineri, 12 mai. Acest important proiect de act normativ trebuie să mai stea în consultare publică, pentru a ne asigura că a avut parte de timpul necesar pentru transparența decizională. Este vorba despre reducerea cu 10% a cheltuielilor instituțiilor publice cu bunurile și serviciile. Această chibzuire a banului public nu va afecta investițiile, al căror buget nu se modifică”, a declarat premierul.

Deciziile de tăiere a salariilor au loc pe fondul încasărilor la buget pe primul trimestru mai mici cu 4,7 miliarde de lei față de programul asumat de guvern. Tot pe marginea acestui subiect, Nicolae Ciucă a mai transmis și că ordonanța prevede că numărul de consilieri din aparatul demnitarilor publici va fi redus la jumătate. Numărul de mandate în Consiliile de Administrație va fi limitat la două.

De altfel, angajările în sistemul bugetar vor fi temporar înghețate pe durata acestui an. Excepție vor face doar Sănătatea și Educația.

555×222 grota rece

Comentarii

4 comentarii

  • Pedro spune:

    Eliminați pensiile mocca cat mai urgent ,nu mai fiți ghiocei in in fața magistraților.Cum ați permis magistraților sa -si facă mega salarii și pensii mocca din banii populației ? Pensiile speciale înfulecă de la bugetul României = 12 mld lei !Furia populației da in clocot din cauza acestor pensii „nemuncite” și de nr ff mare de Parlamentari care „suge” de la buget, mil de euro !!!

  • Diana spune:

    Bună ziua!
    VI se pare corect cei care au muncit o viata întreaga sa nu aibă nici bani de medicamente, iar unii pensii enorme după mult mai putini ani munciți?
    Așteptați sa iasă lumea în strada ca să eliminați aceste pensii speciale sau salariile aberante ale unor bugetari? Nu mai aveți mult de așteptat domnilor parlamentari plătiți din banii statului ca, din păcate, să nu faceți nimic dar absolut nimic pentru tara asta. Sunteți o rușine pentru noi!

  • Simona Marinescu spune:

    sunt unii din ministere MAI.MApn etc care au si pensie de la stat su care la 45 de ani sau angajat tot la stat!! Afară cu ei de la stat.. nu e normal asa ceva, daca vroiau sa munceasca ramâneau de unde au plecat

  • Maria Blanaru spune:

    Sa nu se permită, pentru o singura persoană , doua salarizării de la stat, valabil și pentru parlamentari. Cei care au „muncit” în M.A.I, M.A.P.N., abia după pensionare au chef de munca, altii care au muncit cu adevărat, cu siguranta, abia așteaptă pensionarea. De ce sportivii, cântăreții, bucătării, etc care au fost încadrați în cele doua ministere trebuie sa aibă pensie cât un angajat care nu s-a bucurat de sărbători legale, weekenduri petrecute la munca, detașării,etc ?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90