New Profesional Consult 930 x 122

euro

Guvernul oferă 100.000 de euro pentru fiecare român! Cine poate beneficia

Mai mulți români au parte de vești bune! Guvernul a luat decizia de a oferi 100.000 de euro unei categorii de persoane. Românii care vor să își deschidă o afacere primesc vești bune.

Citiți și: Orașul din România cu zeci de milionari în euro. Nu este București!

100.000 de euro pentru fiecare român

Mai exact, tinerii de peste 30 de ani, cu excepția celor din București și Ilfov, vor avea oportunitatea de a primi ajutor în valoare de până la 100.000 de euro din fonduri europene pentru a înființa întreprinderi sociale. Bugetul total alocat proiectului depășește 100 de milioane de euro.

Banii ajung la antreprenori. Ulterior, persoanele interesate trebuie să urmeze cursuri de antreprenoriat timp de un an. Vor învăța cum să elaboreze planuri de afaceri pentru a accesa aceste fonduri. Aceștia trebuie să angajeze cel puțin patru persoane în întreprinderile sociale și să asigure o cofinanțare de cel puțin 10%. Proiectul se află în perioada de consultare publică până pe 25 mai.

Citiți și: A rămas fără 76.000 € după ce a fost îmbătat de 2 femei! Ce i-au promis individele

De asemenea, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) estimează că aproximativ 720 de astfel de întreprinderi vor fi sprijinite prin acest program și vor fi create 3.064 de noi locuri de muncă.

Cine beneficiază

Potrivit informațiilor publicate de autorități, vor beneficia următoarele persoane:

– entități ale economiei sociale, rețele, uniuni, federații din sectorul economiei sociale;

– entități relevante, precum: furnizori de formare profesională autorizați publici şi privaţi, furnizori de servicii de ocupare acreditați publici și privați, furnizori de servicii sociale, organizații sindicale şi organizații patronale, asociații profesionale, camere de comerț și industrie, ONG-uri;

– autorități publice centrale sau locale, exclusiv în calitate de parteneri, în parteneriat cu toate categoriile de entități eligibile menționate mai sus.

euro

euro

„Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare (PEO) din cadrul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene lansează în consultare publică  Ghidul solicitantului condiții specifice „Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale în mediul urban”, apel competitiv, Prioritate: P04 „Antreprenoriat și economie socială “, Obiectiv specific ESO4.1.

Îmbunătățirea accesului la piața muncii și măsuri de activare pentru toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, în special pentru tineri, îndeosebi prin implementarea Garanței pentru tineret, pentru șomerii de lungă durată și grupurile defavorizate de pe piața muncii și pentru persoanele inactive, precum și prin promovarea desfășurării de activități independente și a economiei sociale (FSE+).

Propunerile si observațiile pot fi transmise pe adresa de email consultare.peo@mfe.gov.ro până la data de 25.05.2023”, a transmis MIPE într-un comunicat.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

2 comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90