930 x122 grota rece

burse

Halucinant! Copiii cu un părinte mort nu vor mai fi orfani! Statul vrea sa le taie banii!

Halucinant! Copiii cu un părinte mort nu vor mai fi orfani! Statul vrea sa le taie banii!

Citiți și: Bani pentru elevi. Care sunt condițiile

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică un proiect care îi omite pe copiii orfani de un singur părinte din categoriile celor eligibili pentru obținerea de burse sociale din partea statului.

Potrivit Adevărul, prevederea, care dă senzația că ar fi introdusă cu scopul de a economisi bani la buget, este contestată puternic de unii membri ai societății civile, care susțin că ,,a fi orfan nu este o alegere”.

Citiți și: Bursele elevilor, pe masa Curții Constituționale. Atac de la Avocatul Poporului

Ce prevede proiectul

Potrivit articolului 10 din proiectul de Metodologie-cadru, publicat de Ministerul Educației, bursa socială se acordă elevilor din învățământul preuniversitar de stat, înscriși la cursurile cu frecvență, inclusiv celor școlarizați la domiciliu sau care urmează cursurile în școala de spital, care se încadrează în cel puțin una dintre următoarele situații: (…) b) elevi cu ambii părinți decedați și elevi asupra cărora a fost instituită o măsură de protecție specială, respectiv plasamentul/plasamentul de urgență”.

Halucinant! Copiii cu un părinte mort nu vor mai fi orfani! Statul vrea sa le taie banii!

Bursa socială este văzută ca „o formă de sprijin a elevilor din medii dezavantajate socio-economic sau din grupuri vulnerabile sau cu situaţii medicale speciale”, potrivit documentului lansat în dezbatere de Ministerul Educației.

Această bursă este acordată la cerere, iar elevii care beneficiază de ea au dreptul la confidențialitate.

Alți elevi care ar putea primi bursa socială sunt cei proveniți din familii cu un venit mediu lunar pe membru de familie mai mic de 50% din salariul minim net pe economie, elevii din familii monoparentale cu un venit mediu net lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu salariul minim net pe economie, elevi  cu dizabilităţi, încadrați în grad de handicap și elevii proveniţi din familii care beneficiază de venit minim de incluziune conform Legii nr. 196/2016, notează gandul.ro.

Mai multe detalii în articolul publicat de gandul.ro, AICI.

Sursă foto: Arhivă/ Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3