Donaris 930 x 122

amenda

Hidroelectrica a fost amendată pentru că nu a emis facturile clienților!

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a sancționat contravențional furnizorul SPEEH Hidroelectrica SA cu amendă în valoare de 400.000 lei. Principalele nereguli sunt legate de neemiterea facturilor către clienți și netransmiterea răspunsurilor la solicitările acestora.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se dă amendă pentru așa ceva!

Și în anul 2021, compania a fost amendată pentru nereguli similare.

Dumitru Chiriţă, preşedinte al ANRE, transmite într-un comunicat de presă:

„În contextul numeroaselor sesizări și reclamații primite referitor la comportamentul comercial al furnizorului de energie electrică, SPEEH Hidroelectrica SA, am dispus la începutul anului o amplă acțiune de control la furnizorul în cauză.

Citiți și: Interzis pentru șoferi! Amendă uriașă!

În urma finalizării acțiunii de control, s-au constatat nereguli în activitatea furnizorului, constând în:

– neemiterea facturilor aferente cantităților de energie electrică furnizate celor 482.638 de clienți finali din portofoliu, pentru fiecare perioadă de facturare și în intervalul de timp prevăzut în contractele de furnizare a energiei electrice încheiate cu aceștia;

– netransmiterea sau întârzierea în transmiterea răspunsurilor la solicitările adresate de clienți;

– neîncheierea sau nerespectarea termenului de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice după acceptarea condițiilor de furnizare și transmiterea documentației necesare de către client.

Pentru faptele constatate, furnizorul de energie electrică, SPEEH Hidroelectrica SA, a fost sancționat contravențional cu amendă maximă, în valoare de 400.000 lei, reprezentând dublul maximului prevăzut de lege.

Fac precizarea că, în cursul anului 2022, ANRE a urmărit constant activitatea SPEEH Hidroelectrica SA, furnizorului fiindu-i aplicate un număr de 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 365.000 lei, pentru fapte similare.

Vom continua să monitorizăm comportamentul tuturor furnizorilor de energie electrică și gaze naturale în relația cu clienții finali pentru a ne asigura că drepturile lor vor fi respectate.”

Sursă foto principal: Facebook Hidroelectrica

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3