EcoMoto 930×122

anvelope de iarnă

    Iată cum primești amendă chiar dacă ai anvelope de iarnă!

    Șoferii riscă să primească amenzi chiar dacă au cauciucurile de iarnă montate.

    Citiți și: Oficial de la RAR: Trecerea la anvelope de iarnă! Mulți șoferi nu știu asta

    Este de o importanță majoră ca mașinile să fie echipate cu cauciucuri de iarnă și lanțuri de zăpadă, dar există o situație în care conducătorii auto pot fi amendați, chiar dacă au anvelopele montate.

    Este vorba despre șoferii care au anvelopele mult prea uzate. Acestea nu conferă aderența necesară pe șosea sau drum, iar autoturismele echipate cu astfel de anvelope ar putea reprezenta un real pericol pentru ceilalți participanți la trafic.

    Chiar dacă nu există o dată limită pentru trecerea de la anvelopele de vară la cele de iarnă, aceasta se face, de regulă, la data de 1 noiembrie.

    Anvelopele corespunzătoare condițiilor de iarnă, potrivit legislației rutiere, sunt cele marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă – engl. mud and snow), sub forma: M+S, M.S. sau M&S.

    Șoferii care nu au montate anvelopele de iarnă, așa cum arată legea, riscă amenzi între 1305 lei și 2900 de lei, transmit reprezentanții R.A.R.

    Totodată, acestora li se poate reține și certificatul de înmatriculare.

    Foto descriptiv: blog.anveloshop.ro

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3