NOR CURIER 930X122

munca

Important! Aceste perioade vor constitui vechime în muncă!

Important! Aceste perioade vor constitui vechime în muncă!

Citiți și: Anunț important privind plata pensiilor în decembrie!

Perioadele aferente concediilor medicale de asigurări sociale de sănătate la care au dreptul asiguraţii vor constitui vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate, şi se au în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, potrivit unui proiect legislativ.

Este vorba de concedii precum pentru incapacitate temporară de muncă, maternitate, îngrijirea copilului bolnav sau pentru îngrijirea pacientului cu afecţiuni oncologice.

Citiți și: Locuri de muncă vacante!

În prezent, spre deosebire de alte tipuri de concedii, cele de asigurări sociale nu sunt luate în calcul la vechimea menționată.

Pe de altă parte, prin Codul muncii, constituie vechime în muncă inclusiv următoarele perioade, care nu presupun prestarea muncii ce face obiectul contractului individual de muncă:

– perioada concediului de îngrijitor acordat salariatului;

– perioada de probă;

– perioada participării la cursurile sau stagiile de formare profesională.

Important! Aceste perioade vor constitui vechime în muncă!

În plus, constituie perioade de activitate prestată pentru stabilirea duratei concediului de odihnă anual următoarele perioade, care nu presupun prestarea muncii ce face obiectul contractului individual de muncă:

– perioada concediului pentru incapacitate temporară de muncă;

– perioada concediului de maternitate;

– perioada concediului paternal;

– perioada concediului de risc maternal;

– perioada concediului pentru îngrijirea copilului bolnav;

– perioada concediului de îngrijitor acordat salariatului; perioada absenţei de la locul de muncă.

Se mai adaugă și concediul pentru carantină/izolare, concediul pentru maternitate și concediul pentru îngrijirea pacientului cu afecţiuni oncologice.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90