New Profesional Consult 930 x 122

cărți identitate

Important de știut pentru toți șoferii!

Important de știut pentru toți șoferii!

Citiți și: Noi norme rutiere! Toți șoferii trebuie să știe!

Un ordin al ministrului Transporturilor, publicat în Monitorul Oficial, stabilește conținutul noilor cărți de identitate ale vehiculelor.

Astfel, nu va mai fi menționat numele proprietarilor anteriori și nici al celui curent.

Citiți și: Șoferii, obligați să reducă viteza! Amenzi uriașe!

Totuși, vechile documente de acest tip își vor păstra valabilitatea.

Conform documentului, la eliberarea cărților de identitate, Registrul Auto Român (RAR) va completa aceste înscrisuri numai cu datele de identificare și caracteristicele vehiculelor.

Iar numele proprietarilor nu va mai fi trecut în CIV.

În plus, rubrica ”Mențiuni” a CIV va putea  conține referiri cu privire la anumite particularități specifice ale vehiculului. Cum ar fi de ordin tehnic sau administrativ.

Important de știut pentru toți șoferii!

Scopul principal al acestor modificări a fost acela al digitalizării sistemului de înmatriculare a vehiculelor rutiere.

Printre aceste modificări s-a numărat eliminarea obligației ca datele despre proprietarii vehiculelor rutiere să fie înscrise de către autoritățile competente care efectuează înmatricularea.

Totuși cărțile de identitate în noul format vor fi eliberate abia după epuizarea stocului de astfel de documente existent la data intrării în vigoare a ordinului.

Adică 13 martie 2024.

În același timp, CIV-urile eliberate până la data de 13 martie, precum și cele eliberate până la epuizarea stocului, menționate mai sus, rămân valabile.

Detalii, AICI.

Foto: Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90