930X122 MAIA

incendii

ÎN PESTE 50 DE LOCALURI DIN ARGEȘ, PERICOL DE INCENDII!

În perioada 5 noiembrie – 12 noiembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a derulat mai multe acţiuni de control în localuri de tip cluburi, baruri discoteci, săli de cinematograf/ spectacole şi centre comerciale din judeţ.

Citiți și: Intervalele orare în care se produc cele mai multe accidente rutiere

Personalul Inspecţiei de Prevenire a executat un număr de 21 de acţiuni inopinate în localităţile Piteşti, Câmpulung, Moşoaia, Bradu şi Lunca Corbului.

Cu această ocazie, specialiştii ISU au depistat 56 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, fiind aplicate 29 sancţiuni contravenţionale, dintre care 8 avertismente şi 21 de amenzi în valoare de 631.000 de lei.

Citiți și: ARO-ul ce a aparținut Securității a fost scos la vânzare

 Principalele nereguli identificate în teren au constat în: lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor, nerespectarea reglementărilor referitoare la utilizarea focului deschis (de exemplu, lumânări) şi a efectelor speciale artistice/pirotehnice, precum şi cele referitoare la reglementarea fumatului.

Totodată, cu prilejul controalelor executate au fost depistate şi două încălcări grave ale cerinţei de securitate la incendiu, situaţie care a generat aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării ori utilizării construcţiilor la operatorii economici care desfăşoară activităţi în domeniul alimentaţiei publice şi de agrement (un restaurant şi un club din municipiul Piteşti).

Acțiunile de control vor continua.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA