930×122 CAPRA 5

crucea rosie

Închisoare pentru folosirea fără drept a acestui simbol!

Închisoare pentru folosirea fără drept a acestui simbol!

Citiți și: Închisoare pentru cei care fac așa ceva!

Legea care prevede incriminarea folosirii ilegale a emblemei sau denumirii Crucii Roșii a fost promulgată.

Legea prevede pedepse deosebit de aspre pentru folosirea ilegală a emblemeii sau a denumirii Crucii Roșii.

Citiți și: Poți face pușcărie dacă ai asta în mașină!

Există două tipuri de astfel de pedepse:

– pe timp de pace

– pe timp de război ori a stării de asediu.

Astfel, în prima situație, folosirea, fără drept, în timp de pace a emblemei sau a denumirii Crucii Roşii ori a unei embleme sau denumiri asimilate acesteia este pedepsită cu închisoare de la 2 la 18 luni sau cu amendă.

În cea de-a doua situație, folosirea, fără drept, în timp de război sau pe durata stării de asediu, în legătură cu operaţiunile militare, a emblemei sau denumirii Crucii Roşii ori a unei embleme sau denumiri asimilate acesteia e pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Închisoare pentru folosirea fără drept a acestui simbol!

„Folosirea, fără drept, în timp de pace a emblemei sau a denumirii Crucii Roşii ori a unei embleme sau denumiri asimilate acesteia, precum şi folosirea oricărui semn sau oricărei denumiri „Crucea Roşie” care constituie o imitaţie a unei asemenea embleme ori denumiri se pedepsepte cu închisoare de la două luni la 18 luni sau amendă”, arată actul normativ, care modifică art. 437 numit „Folosirea emblemei Crucea Roşie”, potrivit stirileprotv.ro.

De asemenea, „folosirea, fără drept, în timp de război sau pe durata stării de asediu, în legătură cu operaţiunile militare, a emblemei sau denumirii Crucii Roşii ori a unei embleme sau denumiri asimilate acesteia, precum şi folosirea oricăriu semn sau oricărei denumiri care constituie o imitaţie a unei asemenea embleme ori denumiri se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani”, conform legii promulgate de către şeful statului.

Detalii, AICI.

Foto: Arhivă/Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3