New Profesional Consult 930 x 122

pensie

    Informația momentului: Se schimbă punctul de pensie!

    Ministrul Muncii, Marius Budăi a făcut noi declarații în ceea ce privește majorarea pensiilor din 2023.

    Citiți și: Adio! Acest tip de pensie DISPARE!

    Acesta a atras atenția asupra faptului că sunt în discuție mai multe variante privind majorarea pensiilor și a punctat că acestea vor crește cu cel puțin 10% din 2023.

    De asemenea, Marius Budăi a precizat că aceste majorări trebuie să fie însoțite și de alte măsuri, făcând referire la prețurile la energie și protejarea locurilor de muncă.

    Citiți și: Oficial: Milioane de români, pensii mai mari! Data la care vor fi majorate

    „Noi, PSD, nu ne-am schimbat opțiunea. Am spus din august că se impune o majorare de cel puțin 10%. A prezentat și Marcel Ciolacu versiunea pentru o majorare de 15%, aici vorbit despre cei cu contributivitate.

    Vorbim despre o majorare de 10% și pentru iarnă să sprijinim categoriile vulnerabile. Suntem în dezbateri, pe ultima sută de metri a bugetului pentru 2023. Trebuie ca aceste majorări să meargă cu alte măsuri (…), prețurile din energie, protejarea locurilor de muncă.

    Voi rămâne echilibrat și am să fac anunțul final prin intermediul liderilor coaliției. Suntem pe final cu construcția bugetului și când îl vom depune în primă lectură, în Guvern, se va regăsi și suma de bani, cu majorarea punctului de pensie și intențiile pentru perioada de iarnă”, a declarat Budăi, la România TV.

    Ce variantă preferă Marius Budăi

    În opinia sa, varianta cu cea mai mare șansă de implementare este aceea în care toate pensiile vor crește cu 10%, iar cei care încasează pensii mai mici de 2.200 de lei să primească un ajutor de la Guvern pentru achitarea facturilor la energie.

    „Aș opta pentru o variantă care să sprijine și categoriile vulnerabile. Suntem obligați să implementăm această solidaritate socială, pentru a ieși într-un mod cât mai bun din această iarnă”, a transmis ministrul, care a punctat că „pensiile vor fi majorate prin majorarea punctului de pensie”.

    Foto descriptiv: Playtech.ro

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    25 de comentarii

    • Moraru Mihai spune:

      Am lucrat 45 de ani an frig, ploaie, electrician de ani:și acum eau o pensie ca toți ceilalți, care au (lucrat la umbră). Sant cazuri, au lucrat 16 ore an toxice și nu au grupă. Numai birouri.

    • Năstase Lidia spune:

      Domnule ministru am o pensie de 1083 de lei ,cincea pot trai ,medicamente ,facturi nu ne putem descurca cu acești bani !

    • Stan spune:

      Domnule ministru mai tăiați de la copii și măriți toate pensiile in special pe cele „speciale”că este prea mult 12lei

    • Dosoftei Daniela Violeta spune:

      Am avut pensie de urmaș după soț 6 luni și stau singură fără venit.Dupa ce s-a oprit pensia nu mi-a mai încărcat nici cardul social cu a treia tranșă

    • Ion Stoica spune:

      Nu sunt bani pentru mărirea cu 15% a pensiilor celor care au muncit cinstit dar pentru pensiile nesimțite,ca voi, sunt!. Nu va ajung banii pentru furat dacă măriți mult.psd un partid de hoți s-o mincinoși știu doar sa promită și sa minta iar la furat nu-i întrece nimeni.

    • Petre Florina Iulia spune:

      Cardul ptr programul sprijin ptr România de ce nu mai sosește unde trebuie sa ma adresez ca am o pensie de invaliditate de 1000ron, menționez ca din 15 iulie nu mai lucrez din motive de sănătate, mulțumesc

    • Picu Gheorghe spune:

      Dacă măriți în procente,ce-i cu pensii mici nu vor simți că o duc mai bine. Iar cei cu pensii mari le vor avea și mai mari. Ar fi bine să măriți cu o sumă fixă. Sa făcut o propunere de 500 lei. Cred că ar fi cea mai bună variantă.

    • Pavel Dumitruu spune:

      Nu mai publicați aiurelile tâmpitului asta ,(Budai) care are placa pusă pe „repetor” -„noi, PSD….” parca ar da din buzunarul lor , hoții dracului , amețește pensionarii,la fiecare ieșire.Bine că a mărit veniturile primărilor ,și așa mari , care nu fac nimic ,sau foarte puțin, consilii județene, etc Am văzut ce fac ăștia de la consilii , își fac vile , case de vacanta ,etc.Mi-e greata….

    • Mocan Victoria spune:

      Dacă acel ajutor pentru plata facturilor ,după cum se vehiculează se depune pe vaucerul sprijin pentru România (vaucerul sărăciei )cum o să-și plătească pensionarii facturile ….la supermarket de unde își fac cumpărăturile sau îi purtati iar pe la cozi interminabile la ghișeele electrica și gaz ? De ce nu se pun la pensie ca și data trecuta?

    • Ileanakovendi spune:

      Era lege ca in fiecare an pensiile se majoreaza cu rata inflatiei! Si inflatia este 10 % ?????? Cred ca s-a facut deja dublu.de ce nu respectati legea??????? De scos ochii la pensionari in fiecare data cu cit majorati pensiile.! Rusine !La primari si la functionarii din primarii ati avut bani ,la pensionarii aruncati ce ramine!

    • Macare spune:

      Cea mai buna varianta sa se maressca cu 15% numai pe contributivitate

    • Stefan stefan spune:

      Acest partid PSD, DORRESTE SA DISTRUGA CLASA DE MIJLOC.ASTA ISI DORESTE DE ABI DE ZILE.nu ii ai votati- va mint zilnic

    • Cristina Bâzdoacă spune:

      Nu trebuie să ne dați 10%! Trebuie să respectați legea și să majorați pensiile cu rata inflației! Adică 20%. Asta trebuie să faceți. Dacă nu sunteți în stare, plecați acasă și lăsați-i pe alții!

    • De ce nu vrea PNLprobabiL si PSD să impozireze pensiile speciale?Să fie o impozitare progresivă în funcție de cuantuml pensiei.Am înțeles de la tv că la fel se întîmplă și în occident la fel și cu salariile.Se tem toți guvernanții de cei cu grade sau magistrați.

    • Dumitrescu spune:

      Este timpul să luați în calcul și pensionarii singuri (văduvi) care trăiesc dintr-o singura pensie cu toate problemele energie electrică, căldură ,apa gunoi și medicamentele , acestea sunt prioritățile pensionarilor întâi facturile, medicamentele și le mai rămâne ceva, ceva de mâncare.Din 1750 lei , nu mai spun cât de greu am lucrat și cât, cum credeți că mă descurc?

    • Zora spune:

      E clar ca nu vreți în ruptul capului sa respectați legea organică a pensiilor…nu ne majorati nici o pensie…trebuie să ne dați măcar inflația de 15-20%…
      Ne bulversați zilnic cu tot felul de minciuni,de parca ne-ați da ceva din buzunarele voastre doldora de bani..RUȘINE!!!!

    • Costyn Mușat spune:

      De fiecare dată cînd se,,majorează” punctul de pensie se face se parcă pensionarii ar primi o pomană nu ceea ce li se cuvine legal ! Niciun ministru nu da banii de la el de acasă sau de la partid,așa că nu va mai arogați merite căci nu respectați nici măcar legea!

    • Dobras felicia spune:

      Dar indemnizația de handicap de ce nu se poate mari va trebuie vouă mai mult sa va fie rușine cu o indemnizație de 526 de lei ce poți să faci

    • Marin Daniela spune:

      Când nesimțirea n-are margini , apare Budăi cu ” darurile ” .Bre , nene ministru .Pensionarii nu sunt pomanagii politicului , și cu atât mai puțin ai partidelor , fie ele de stânga sau dreapta . Respectă legile și drepturile cetățenilor care au muncit , și nicidecum nu veni cu firimiturile tale aruncate zi de zi la televizor Nu ești capabil , încearcă să faci un ” copiat ” al țărilor din UE . Pensiile se dau dublu de doua ori pe an : iulie – decembrie .
      2 . Pensiile de urmaș , rămân la jumătate pentru toată viața , pentru femeile rămase în viață , fără a fi afectată pensia de drept .
      Așa că , o să dau in judecată statul român , implicit ministerul muncii , să-mi restituie drepturile conforme cu țările din UE .
      Păstrează și da la biserică faina , uleiul și sacul cu pomană de 22 kg , iar dacă mai sunt persoane ca mine , să le împărți politicienilor , magistrstilor , și tot personalului bugetar cu salarii de mii de euro / lună.
      Dacă înțelegi ce înseamnă drepturi , respectă legea …
      dacă cerșetoria este legală la Ministerul muncii , asta nu – mi impune să deven milogul nimănui . Cu petiții la comisia europeană ( online ) , iar , tu , Budăi …
      poți să fii în locul meu oricând , iar eu să-ți arunc firimiturile date în dar românilor .
      Pensionarii își vor drepturile lor , iar pomenile tale te fac sa devii ridicol prea des .
      Rușine , rușine , rușine .

    • Valentina spune:

      Domnule Ministru! Obiectiv vorbind, nu ma refer la cei care au nevoie de ajutor. Va întreb oare dacă aceasta e normalitatea, ca un profesor sa rămână mereu la o pensie puțin peste 2000 de lei egala cu cei pe care ii ajutați. Cat am cotizat, nu mai are importanta? Penibila tara!

    • Negoiță Marian spune:

      Sunt din, așa zisă, generație de sacrificiu. Am învățat de luni până sâmbătă inclusiv, am alergat la serviciu după condică, programul fiind început de la ora 7:00, am lucrat și duminici pentru că eram chemați să ne îndeplinim planul, într-un cuvânt, muncă. Astăz,i de muncă noastră, a celor mulți de sacrificiu, se bucură alții. În ’89 am ieșit în stradă, NOI, ăștia de sacrificiu și l-am dat jos pe Ceaușescu, unii cu sacrificiul suprem și cu speranța că o s-o ducem mai bine alături de copii noștri. Unde ne sunt copii plecați? Afară la muncă! Voi, scobiți și îmbuibați, vă bateți joc de peste 30 de ani de NOI. Sunteți niște nimicuri!

    • Silviana spune:

      Ne-ati furat destul ! Ajunge !
      Nu mai tipariti degeaba tichetele alea de tren, in loc de alea dat voucere de alimente, mariti pensiile ! Statul român ne fura luna de luna. Plata orelor suplimentare a fost impozitata la timp dar banii corespunzatori nu se regasesc in pensii. Asta este furt si nu se amendeaza legea care oricum nu se respecta nici macar in forma votata. Traim intrun stat hoț si mincinos !

    • Elena Chis spune:

      Ati dus o Tara bogata la rusine. Parlamentarii primaria consilierii birocratii toti au salarii marii si pensii bine platite Oamenii care au muncit o viata antreaga de ce nu au dreptul la o pensie demna.
      Eu am o pensie de boala 323lei gradul doi 55% Nu ajunge nici sa platesti médicamentele. Cum sa mai traiesti cu banii aia.. Pur si simplu Rusinos..

    • Stratulat Felicia spune:

      Rușine sa va fie, măriți pe salariile funcționarilor care și așa fură din toate viiturile și lucrările ce se fac de mântuială și se fac doar pentru cei ce cotizează, iar la handicapați și la cei ce îngrijesc de ei nu că doar nu au nevoie să plătească dintr-un salar 1600 curent facturi și toate celea ca doar le ajunge! Să vă fie rușine și la rândul vostru să aveți parte și voi și familia voastră de acest tratament!

    • Pop Viorica spune:

      Ajutor soț supravetuitor25% când se aplica,sau nu mai aplicați legea,o noua aminare…ginditi-va și la pensionarii singuri.

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90