930 x122 grota rece

AIGURĂRI

Insolvența Euroins. Ce se întâmplă cu tarifele RCA!

Insolvența Euroins. Ce se întâmplă cu tarifele RCA!

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

Tarifele de referință la asigurările auto RCA vor fi raportate la nivelul din martie 2022, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va renunța la o taxă de 1% care trebuie plătită de asigurători – acestea sunt măsurile pe care le va propune autoritatea pentru a preveni scumpirea RCA, după ce vineri a retras autorizația Euroins, principalul jucător de pe piață

Unii șoferi plătesc asigurări auto RCA și cu 40% mai scumpe comparativ cu finalul anului trecut, dacă își încheie acum o poliță, relevă datele analizate recent de Economedia.

Citiți și: Se schimbă regulile RCA! Ce șoferi plătesc mai puțin

Scumpirile vin după ce anul trecut a fost declarat oficial falimentul City Insurance, cel mai mare asigurător auto de pe piață, care ținea prețurile jos.

Ceilalți asigurători au crescut imediat prețurile, anticipând preluarea clienților City Insurance care urmau să își schimbe asigurătorul. În plus, autoritățile au majorat și contribuțiile virate de firmele de asigurare la fondul de garantare a asiguraților, care se ocupă de despăgubirea păgubiților City Insurance.

În plus, ASF a publicat recent noi tarife de referință, valabile în 2023, care arătau că șoferii ar putea plăti tarife mai mari cu până la 40 la sută.

Trebuie menționat însă că acestea nu sunt prețurile pe care le vor plăti șoferii atunci când își vor cumpăra polița RCA.

În funcție de cât de bine sau de rău au condus, conform sistemului Bonus-Malus, primele pot fi reduse cu până la 50 la sută, sau majorate cu până la 80%.

Detalii, AICI – Măsuri pentru a preveni scumpirea RCA, după falimentul Euroins. Tarifele vor fi raportate la nivelul din martie 2022. ASF renunță la o taxă ASF renunță la o taxă pentru asigurători

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3